Anahtar Kelimeler: kutlama yapıldı

KÜ’de kutlama yapıldı

KÜ’de kutlama yapıldı

NEVRUZ KUTLAMASI

Kırıkkale Üniversitesi ve Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan Kırgızistan'ı Tanıtım ve Nevruz Programı yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı programda iki ülke arasındaki kardeşlik bağları daha da güçlenmiş oldu.

 

NEVRUZ KUTLAMASI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Kardeş ülkelerden biriyle böyle bir etkinlik yapılması bizi kardeşlik ilişkileri bağlamında çok mutlu ediyor. Öğrencilerimizin bu işte aktör olması ayrıca mutluluk sebebimiz. Bu tür çalışmaların uluslararasılaşma bağlamındaki kıymetinden daha çok kardeş ülkelerle bir araya gelmemiz ve uluslararası öğrencilerimizin bu tür etkinliklerde aktör olması elbette daha önemli ve bu, bizleri mutlu ediyor. Nevruz aslında yeni gün, baharın müjdecisi, bir yenilenmenin müjdecisi.” diye konuştu.

 

ANLAMI ANLATILDI

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akılbekov Baatırbek Rısbekoviç, “Bugün bizler için çok önemli bir gün. Kırgız Cumhuriyeti Uluslararası Üniversitesi adına hepinizi selamlayarak Ramazan Ayınızı tebrik etmek istiyorum. Nevruz Bayramı; bahar bayramı, yeni yıl bayramı, Türklerin bayramdır. Sizlerin de gördüğü gibi kışların bahara döndüğü bayramdır. Nevruz yeniden doğuşun başlangıcını simgeliyor. Bu bayramın binlerce yıllık bir geçmişi bulunmakta ve bu bayram derin bir anlama sahiptir. Nevruz, kış uykusundan uyanan insan ve doğa arasındaki uyumun göstergesi olarak saf niyetler ve iyi niyetleri ifade etmektedir.” şeklinde konuştu.

 

TÜRK DÜNYASI BAYRAMI

Tarihi, milli ve kültürel bağlarımızın olduğu ülkelerle iş birliğine önem verdiklerini belirten Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Gönül coğrafyamızdan ve başka ülkelerden gelen öğrencilerimiz için yabancı öğrenci değil; misafir öğrencilerimiz ifadesini kullanıyorum. Hepimiz kardeşiz ve kardeşlikte yaşın önemi yok. Pandemi döneminde ve geçen sene depremden dolayı faaliyetleri yapamamıştık. Kırgızistan ile aramızdaki protokol kapsamında bu tarz etkinlikler yapmak istemiştik. Bugün yapılan bu etkinlik, verilen sözün yerine getirildiğini gösteriyor. Kırgızistan’dan gelen kardeşlerimiz Nevruz Bayramını, kışın bahara dönüşü olarak ifade ediyor” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı