Anahtar Kelimeler: Mevlana ünlaşması

Kü´den Mevlana ünlaşması

Kü´den Mevlana ünlaşması

Kü´den Mevlana ünlaşması

Anlaşma imzaladılar

Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız´ı, Pakistan´da bulunan Ghulam Ishaq Khan Enstitüsü Mühendislik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jameel-Un Nabi, makamında ziyaret etti.

BİRLİKTE İMZALADILAR

Ziyarette Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Nezir, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Böyükata, Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birim Başkanı Okt. Rüstem Orhan da hazır bulundular. Ziyarette mevcut ortak bilimsel çalışmalar hakkında istişarede bulunmanın yanı sıra ileride gerçekleştirecek bilimsel çalışmalar için TUBİTAK-PSF (Pakistan Bilim Vakfı) arasında ikili işbirliği destek programları çerçevesinde hazırlanan proje üzerinde fikir alış verişinde bulunulup gerekli imzalar atıldı. Aynı zamanda iki üniversite arasında Mevlana Anlaşması da imzalandı.

TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Ayrıca ziyaret esnasında Prof. Dr. Jameel-Un Nabi; Türkiye ve Pakistan´ın iki kardeş ülke olduğunu, 15 Temmuz akşamı Türkiye´deki gerçekleştiren darbe girişimini geç vakte kadar takip ettiklerini ve ailecek Türkiye için dua ettiklerini belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Jameel-Un Nabi, misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız´a teşekkürlerini iletti ve Pakistan´a davet etti. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise . Dr. Jameel-Un Nabi´ye ziyaretlerinden ve davetinden dolayı memnuniyetlerini ileterek ilk fırsatta kendilerini ziyaret etmek istediğini ifade etti.

BİLGİLER VERDİ

Görüşmenin bitiminde Prof. Dr. Jameel-Un Nabi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuvarlarını ziyaret ederek, Merkez Müdürü Prof. Dr. Siyami Karahan´dan merkezde yürütülen bilimsel araştırma çalışmaları hakkında bilgiler aldı.



  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı