Anahtar Kelimeler: Küfür uyarısı

Küfür uyarısı!

Küfür uyarısı!

Küfür uyarısı!

Küfür ederken çevreyi de düşünün!

Güzel ağızlı olun?!

Toplum içerisinde kullanılan argo kelimenin kaldırılarak, yerini güzel kelimelere bırakması için başlatılan ´Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum´ projesi kapsamında öğrencilere yönelik seminer verildi. Programa konuşmacı olarak katılan profesörler, dilin kültür mirasını taşıyan bir özellik olduğunu ifade ettiler.

HUKUKİ VE SOSYOLOJİK BOYUTU

Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği tarafından başlatılan ve çeşitli kurumlar tarafından desteklenen ´Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum´ isimli proje kapsamında Kültür Merkezi´nde program düzenlendi. Programda Türkçeye giren yabancı kelimeler, argo ve küfürlü konuşmanın edebi, İslami, hukuki ve sosyolojik boyutu incelendi.

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

İlk olarak konuşma yapan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi´nden Prof. Dr. Cevat Özyurt, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi´nden  Yard. Doç. Dr. Murat Yiğit, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi´nden Yard. Doç. Dr. Adem Yıldırım ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Avukat Enver Kılıç, öğrencilere proje hakkında bilgi verdi.

ÇEVRENİZDEKİ İNSANLARI DÜŞÜNÜN

İlk olarak konuşma yapan Prof. Dr. Cevat Özyurt, farklı anlamlarda kullanılan kelimelerin insanları farklı boyutlara götürebileceğine dikkat çekti. Güzel ve ahlakın doğru yönlendireceğini ifade eden Özyurt, ?Birçok kişi sokakta yürürken küfür savurduğunda çevresindeki aileleri çocukları hiç düşünmüyor? dedi.

TOPLUMSAL ÇÖKÜNTÜYE YOL AÇIYOR

Özyurt, ?Toplumumuz öyle bir hale geldi ki, küfürlü konuşmaları dinlerken, mesajları ve yazıları okurken, içerisinde küfür geçen filmleri izlerken yanlış bir şey yokmuş gibi davranıyoruz. Oysa küfürlü ve argo kelimelerin hem dilimizin yapısını bozduğunun, hem de toplumda ahlaki çöküntüye yol açtığının farkında değiliz? şeklinde konuştu.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı