Anahtar Kelimeler: Kulisler kaynıyor…!

Kulisler kaynıyor…!

Kulisler kaynıyor…!

Ramazan’a arkadaş yok muş…!

Saygılı kardeş gidip geliyor muş…!

İşte kulis bilgileri…

O’nunla dalga mı geçiyorsunuz?

Seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte siyasi partilerdeki durum ve gelişmeler de merak konusu. Özellikle AKP’nin durumları dikkat çekici bir halde.

HERKES MERAK İÇİNDE

Seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte siyasi partilerdeki durum ve gelişmeler de merak konusu. Özellikle AKP’nin durumları dikkat çekici bir halde. Herkes bu partinin milletvekili listesini merak ediyor. Ankara kulislerinden bilgiler sızmaya başlarken, son gelen bilgilere göre Ramazan Can’ın üç dönem kuralı nedeniyle ne Kırıkkale ne de Ankara’dan aday olamayacağı ileri sürülüyor. Ayrıca Can için üç dönem kuralının esnetilmeyeceği, esnetmeye değer bir isim olmadığı konuşuluyor. Böylece partinin ilk sırasının boş kaldığı iddia ediliyor.

SANKİ DALGA GEÇİYORLAR

İlk sıra boş kalınca uzun zamandır milletvekilliği hayali kuran Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın da listeye girebilmek için büyük çaba gösterdiği ifade ediliyor. Gelen kulis bilgileri ve iddialara göre Saygılı ile genel merkezde birileri adeta dalga geçiyor. Milletvekili listelerine girmek için bir çok belediye başkanına istifa etmeleri söylenirken, istifa edecek isimlerin listelerinin de tutulmaya başlandığı kaydediliyor. Saygılı’nın listeye girmek için Ankara yollarını aşındırdığı ancak güçlü bir isimden güçlü bir onay alamadığı öne sürülüyor.

KİBİRİ SORUN OLDU

Saygılı’yı bir gün “istifa et” dendiği, bir başka gün ise “istifa etme” dendiğinin söylendiği sızan bilgiler arasında. Daha önce Mehmet Özhaseki ile adaylığını garanti altına aldığı konuşulan Saygılı’nın bu dönem bunu yapamadığı, adaylığı için henüz garanti alamadığı bildiriliyor. Bunda özellikle söz verdiği projeleri gerçekleştirememesi ve son senesinde “ben kibirli adamım” çıkışının çok etkili olduğu belirtiliyor. Saygılı’nın listeye girememesi halinde “kibirli” açıklaması ve yapısının etkili olacağının altı çiziliyor.

RANDEVU ALAMAMIŞ!

Hatta tamamlanan bazı parklar ve Etiler Alt Geçidi ve diğer bazı projelerin açılışını yapmak istediği ancak Saray’dan bir türlü randevu alamadığına da dikkat çekiliyor. Hatta bir ara Cumhurbaşkanı’nın Kırıkkale ziyareti ile ilgili tarih alındığı ve sonra ertelendiği ifade ediliyor. Saygının ticari ve siyasi geçmişinin de olmaması nedeniyle Ankara’da tanıdığının bulunmadığı ve bu nedenle önemli isimlerle temas kuramadığı ve elinin de güçlü olmadığı vurgulanıyor. 

ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE

Daha önce Beşir Atalay ve onun teması sayesinde Mehmet Özhaseki ile iki dönem belediyeye aday olabilen Saygılı’nın Atalay’ın adeta kovulması nedeniyle bu yoldan da girişimde bulunamadığına işaret ediliyor. Çaresiz bir şekilde çıkış yolu aradığı söylenen Saygılı’nın ne yapacağı merak edilirken, listeye girip giremeyeceği de merak konusu. AKP’de Kırıkkale için bu iki ismin haricinde üç yeni isim arayışı olduğu, bunun için bir ekibin çalışma yaptığı bilgileri de mevcut.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu