Anahtar Kelimeler: Külliye açılıyor

Külliye açılıyor

Külliye açılıyor

Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön'ün girişimleriyle temeli 2015’te atılan İslami Değerler Külliyesi 22 Ekim’de açılıyor.

AÇILIŞI YAPILACAK

Kırıkkale’nin  en büyük ve en kapsamlı İslami Değerler Külliyesi, hem mimari, hem estetik hem de kullanım bakımından; ilim, irfan, Asrı Saadet, Siyeri Nebi, Kabe ve Mekke Tarihi, Mushafı Şerif örnekleri, Kabe’nin örtüleri ile ziyaret merkezi olacak. Akyön'ün katkısıyla Kırıkkale'de hayat geçirilen bu proje Türkiye'de bir ilk olarak Hz. Muhammed’in hayatını dijital ve görsel platformda sergileyen bir müze olmasının yanı sıra İslam dininin önemli parçalarını da sergileyecek. 

 

İÇİNDE NELER VAR?

Külliyede çeşitli dönemlerde kullanılan ve Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri, külliye içerisinde bulunan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi'nde sergilenecek. İçinde Mescidi Rabbet Camii, Siyeri Nebi ve Mushafı Şerif Müzesi gibi çok sayıda tesis bulunan ve İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük külliyesi olarak hayırseverler tarafından inşa edilen külliye, “Herkes O’nu tanısın diye…” düsturu ile görsel ve dijital anlamda bir ilk olacak. 2015 yılında temeli atılan ‘Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi’nin açılışı 22 Ekim saat 16.00’da yapılacak.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı