Anahtar Kelimeler: Külliye’ kandil buluşması

Külliye’de kandil buluşması

Külliye’de kandil buluşması

Kırıkkale'de Miraç Kandili dolayısıyla İslami Değerler Külliyesinde yaşandı. Yatsı namazında başlayan programa vatandaşlar akın etti.

KANDİLDE BULUŞTULAR

Kırıkkale'de Miraç Kandili dolayısıyla İslami Değerler Külliyesinde yaşandı. Yatsı namazında başlayan programa vatandaşlar akın etti. Hilmi Doğu hocanın Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan gecede, Abdul Samet Çelik ve Yunus Emre Köksal hoca tarafından ilahi ve kaside okundu. Miraçın Sırları isimli sohbeti ile cemaati aydınlatan Bahattin Akyön “ Miraç Ümmete verilen müjdedir” diye konuştu. Hatim duası ve Tesbih namazının kılındığı gecede misafirlere miraç ikramı olan süt ve kandil simidi ikram edildi. İslami Değerler Külliyesinde mukaddes emanetler bölümünde Efendimizin (sav) mübarek saçı ve sakalı şerifi ziyaret edildi. Siyer-i Nebi müzesi gezildi. Her iki mescidinde dolu olduğu programda sohbet dinleyen vatandaşlar daha sonra namaz kılarak dua etti.

 

DUA ETTİLER

Kırıkkale halkı İslami Değerler külliyesindeki miraç kandili programına çok kalabalık olarak teşrif etti. Külliyenin erkek ve kadınlar mescidinin yani sıra taziye evleri dolup taştı. Günün bereketi adına külliyede iftar yemeği ikram edildi. Gelen misafirlerin gözyaşları içinde müzede bulunan Peygamber Efendimizin emanetlerini ziyaret ederken selavatı şerifler getirildi. Akyön “ Kırıkkalenin manevi yüzü İslami Değerler Külliyesi bugüne kadar dört haftada 48 bin Resulullah sevdalısını ziyaret etti. Tüm Türkiye’yi Kırıkkale’ye bu manevi ortama, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeye ve Onun emanetlerini edeben ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadesini kullandı. Gecede hanımlara yönelik kadınlar mescidi ayrıldı. Müze Müdürü Rabia Sazak tarafından bilgilendirme yapıldı. Sazak “ Kırıkkale’de tüm Hanım kardeşlerimizi külliyemize, hayır çarşımıza destek olmaya ve aileleri ile çocukları ile siyeri Nebi müzesine davet ediyoruz” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı