Anahtar Kelimeler: Külliyeye büyük

Külliyeye büyük ilgi

Külliyeye büyük ilgi

ZİYARET ETTİLER

İslam Alemi için büyük önem taşıyan Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) önderliğinde bir orduyla Mekke’yi Fethetmesinin yıldönümünde İslami Değerler Külliyesi günün anlam ve önemi münasebetiyle gelen ziyaretçilerle doldu.

 

 

ZİYARET ETTİLER

Fetih ile birlikte Kâbe Müslümanların eline geçmiş ve İslam dini hızla yayılmaya başlamıştır. Fethin 1394. Sene-i devriyesinde Kırıkkale halkı İslami Değerler Külliyesi’ne akın etti. İslami Değerler Külliyesi içinde bulunan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif müzeleri ziyaretçilerle dolup taştı. İslami Değerler Külliyesi yönetimi gelen ziyaretçilere çay ve kandil simidi ikram etti. Konu ile ilgili Külliye Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, böyle bir günde Kırıkkale halkının Külliyeyi ziyaret etmesini çok anlamlı bulduğunu ifade etti. Akyön ayrıca “Değerlerimize sahip çıkıldığını görmek ve İslam dünyası için bu özel günde bir arada olmak, ortak duyguları paylaşmak büyük bir zenginliktir. Biz de buna aracı olduğumuz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz.” dedi.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

İslami Değerler Külliyesi Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif müzelerini gezen ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı. Külliye rehberlerinin anlatımıyla Mekke ve Medine tarihini dinleyen Kırıkkaleli ziyaretçiler Peygamberimizin hayatı üzerinden hüznü ve Allah’ın yardımıyla kazanılan başarıları büyük bir ilgiyle takip etti. Ziyaretçiler ayrıca bu güzel deneyim ve misafirperverlik için Külliye yönetimine teşekkürlerini iletti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı