Anahtar Kelimeler: Kültürel değerlere kayıt

Kültürel değerlere kayıt

Kültürel değerlere kayıt

Kültürel değerlere kayıt

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Aydın Demiröz, ?Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü´nce görevlendirilen 9 kişilik Halk Kültürü uzmanından oluşan heyet 10 gün boyunca İlimizin merkez, ilçe ve köylerinde çalışmalar yaptı.? dedi.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Hemşerilerimizle birebir görüşme şeklinde yapılan çalışmada ilimizin masalları, mutfağı, düğün, sünnet gibi adetleri kayıt altına alındı.  Çalışma süresince Müdürlükçe görevlendirilen personellerle sürekli bir araya gelen heyet son gün İl Müdürü Aydın Demiröz´ü ziyaret ederek genel değerlendirme toplantısı yaptılar.

VERİMLİ ÇALIŞMALAR OLDU

Alan taramasında elde ettikleri bilgileri süratli bir şekilde yazıp döküman haline getirmeyi arzu ettiklerini belirten Heyet Başkanı Türkan Oral, Kırıkkale alan tarama çalışmalarının verimli geçtiğini kaydetti. İl Müdürü Aydın Demiröz çalışmanın tamamlanacağı tarihin 2020 yılının Ocak ayı olması konusu üzerinde durarak, ?Halk Kültürümüz konusunda bilimsel düzeyde iyi bir çalışma oldu. Alanını inceleyen her arkadaşımızın dökümanları bize ulaşınca tamamı kitap haline getirilerek basımı gerçekleştirilecektir. Bu çalışma Kırıkkale ile ilgili akademik çalışma yapan bilim insanlarına temel kaynak olması açısından çok önemli? diye konuştu.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli