Kuraklık sigortası bilgisi verildi

Kuraklık sigortası bilgisi verildi

Kuraklık sigortası bilgisi verildi

Sigortanın önemi anlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve muhtarlarının katılımı ile TARSİM sigorta kapsamı ve ilçe bazlı kuraklık sigortası bilgilendirme toplantısı yapıldı.

SORULARI YANITLADI

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan toplantıya TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, İl Müdürümüz Sırrı Yılmaz, Şube Müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Bu yıl ilk kez buğday ürününde uygulanacak olan İlçe Bazlı Kuraklık Verim sigortası başta olmak üzere TARSİM sigortaları hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapılan toplantıda çiftçilerden gelen sorular da yanıtlandı. Çiftçilere tarımsal sigortaların maliyetleri, sigorta kapsamları ve tazminat ödeme mekanizması konusunda kapsamlı bilgiler verildi.

SİGORTANIN ÖNEMİ ANLATILDI

Çiftçilerin sigorta yaptırırken sunulan seçenekleri değerlendirerek kendileri için en uygun olan kapsamı ve teminatı seçmeleri gerektiği, ancak bu şekilde olası bir zararda sigorta kapsamından yararlanabilecekleri anlatıldı. Çiftçiler tarafından sıklıkla yüksek verim düzeyi üzerinden yapılan sigortaların ya da daha az prim karşılığı düşük verim oranından yapılan sigortaların sebep olduğu yanlışlıklar anlatıldı. Ekim yaptıkları alan bilgilerini dikkatlice gözden geçirerek yıllık verim ortalamaları doğrultusunda sigorta kapsamı belirlemelerinin önemi anlatıldı.

YÜZDE 60 DEVLET KATKISI

Bu yıl Kırıkkale´de ilk kez uygulanacak olan buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortası ile poliçe yaptıran çiftçilerin başka bir işleme gerek kalmaksızın maruz kalacakları kuraklık zararına karşı teminat altına alınmış olacağı ve TARSİM tarafından yıl içerisinde ilçe bazında yapılacak olan tespitler neticesinde belirlenen verim ortalamasından yüzde 30 ve üzerindeki miktarlarda yaşanacak verim kaybında çiftçilerin bu kapsamdan yararlanacağı anlatıldı. Sigorta yaptırmak isteyen çiftçiler 21 Şubat 2017 Salı gününe kadar poliçelerini yaptırmaları gerekmekte. Ayrıca ilçe bazlı kuraklık verim sigortası yaptıran çiftçilere bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 50 yerine yüzde 60 oranında devlet katkısı sağlanacaktır.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli