Anahtar Kelimeler: Kurbanlık satışı sürüyor

Kurbanlık satışı sürüyor

Kurbanlık satışı sürüyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kırıkkale'de hayvan pazar alanları kurulmaya başlandı. Besi çiftliklerinde onlarca büyükbaş hayvan, şimdiden sahiplerini bekliyor. Hayvan pazarında, koronavirüs tedbirlerinin üst düzeyde olduğu gözleniyor.

SATIŞ YAPILIYOR

Hayvan pazarına koronavirüs tedbirleri kapsamında maskesiz vatandaş alınmayacak. Sosyal mesafe ve hijyen ise en çok önem verilen unsurlar arasında yerini alıyor. Diğer taraftan salgın nedeniyle pazarlık anında yapılan el sıkışmalı pazarlık dönemi de sona erdi. Hayvan sahipleri ile müşteriler arasında bayrama günler kala yapılan satış işlemlerinde sıkı pazarlık yapıldı. Pazarlık anında eski usul el sıkışma yerine 1.5 metre uzunluğunda tahtadan yapılma el kullanılıyor.

FİYATLAR ÇOK YÜKSEK

Pazardaki fiyatlar ise küçükbaş hayvan 1.500 TL ile 2 bin TL arasındayken, büyükbaş hayvan 9 bin TL’den 40 bin TL’ye kadar çıkıyor. Koronavirüs sürecinde kurban pazarında her türlü tedbir ve önlemi aldıklarını aktaran işletme sahibi Abdurrahman Gülderen, “20 dakikada 7 hayvan kesilecek şekilde, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde kesimhanemizi ve düzenimizi almış durumdayız. Maskesiz çiftliğimize giriş olmayacak. Tüm önlemlerimizi aldık” dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli