Anahtar Kelimeler: Kurtlar koyunları telef etti

Kurtlar koyunları telef etti!

Kurtlar koyunları telef etti!

Kurtlar koyunları telef etti!

21 koyun telef oldu!

Kırıkkale´nin Bahşılı ilçesinde kurtların saldırısına uğrayan ahırdaki 21 küçükbaş hayvan telef oldu, 7´si ise yaralandı.

KURTLAR SALDIRDI

Olay, önceki gün Küreboğaz Köyü´nde meydana geldi. Bölgede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hüseyin Ülger´e ait 100 küçükbaş hayvanın bulunduğu ahıra sabaha karşı kurt saldırdı. Saldırı sonucu hayvanlardan 21´i telef olurken, 7´si ise ağır şekilde yaralandı. Sabah karşı saat 04.00 sıralarında koyunların seslerine uyandığını dile getiren Hüseyin Ülger, ?Hemen sağ sola koştum. Kurt, hayvanları 4- 5 parçaya bölmüş ve tuttuğunu sürükleyerek götürmüş. Kayıp olan hayvanlarımızı arkadaşlarla birlikte aradık, aramaya da devam edeceğiz? dedi.

?HAYALLERİMİ PARÇALADI?

Yaşanan olaylar sonrası Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy´u ziyaret eden Hüseyin Ülger,  başından geçen olayı anlatarak yetkililerden yardım istedi. Birlik Başkanı Ulusoy, yaşanan saldırının ardından yetkililerden konuyla ilgili çözüm beklediklerini söyledi. Daha sonra Birlik Başkanı Ulusoy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden bir veteriner alarak olay yerine gitti. Olay yerinde incelemelerde bulunan veteriner 21 koyunun telef edildiğinin 7 koyunun ise yaralandığı raporunu tuttu. Yaralı koyunlara ilçe tarım olarak müdahale edeceklerini söyleyerek, daha sonra köyden ayrıldılar. Göz yaşlarına hakim olamayan Hüseyin Ülger, ?Benim kuzularım ve koyunlarım telef oldu. Bankadan kredi çekerek ne hayallerle almıştım. Hayallerimi kurtlar parçaladı? diyerek yetkililerden yardım istedi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli