Anahtar Kelimeler: Kurtulmuş verdi

Kurtulmuş tam not verdi

Kurtulmuş tam not verdi

Kurtulmuş tam not verdi

O projeyi çok beğendi

Geçtiğimiz Kırıkkale´de başlatılan ve 45 gençten 25´inin madde bağımlılığından kurtulmasını sağlayan ?Hayat Boşluk Kabul Etmez´ projesi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş´tan tam not aldı. Kurtulmuş projenin Türkiye´ye örnek olabileceğini söyledi.

PROJE ANLATILDI

Kırıkkale´de madde bağımlılarının bu bağımlılığından kurtulmaları için yürütülen ?Hayat Boşluk Kabul Etmez´ isimli projenin ikinci bilgilendirme toplantısı yapıldı. Projenin koordinatörlüğünü yapan İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ilginç detaylar paylaşıldı. Projenin ilerleyişiyle ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun ?İlimize başka bir program sebebiyle ziyarette bulunan Başbakan Yardımcımız ve aynı zamanda Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurul Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş´a Valimiz Ali Kolat tarafından projemiz hakkında bilgi verilmiştir. Projemiz Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından ilgiyle karşılanmış ve tüm Türkiye´ye örnek olacağına inandığını ve bu konuda destek vereceklerini iletmişlerdir.  Projede kapsamındaki gençlerle tek tek ilgilenmesi, bizim için memnuniyet verici olup bizleri motive etmiştir? diye konuştu.

AMATEM ÇALIŞMALARI

Uzun ?İlimiz genelinde özellikle 18 yaş üstü madde bağımlısı bireylerin öncelikle AMATEM´de uygulanan tıbbi tedavilerini tamamlanması sonrasında, Sağlıklı Yaşam Evinde rehabilitasyonları amaçlanmış ve tekrar yaşama tutunarak sosyal hayata entegrasyonlarının sağlanması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda daha önce kurmuş olduğumuz Sağlıklı Yaşam Evinde (İki katlı ve bahçeli hizmet binası) hafta içi mesai saatleri arasında faaliyetlerde bulunmaları için gençlerimiz evlerinden alınarak bu merkeze getirilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüzde Proje yürütücüsü tarafından belirlenen faaliyetler yapılarak gün sonunda proje koordinatörüne rapor sunulmaktadır. Amacımız maddeyi bırakmak isteyen bireylerin tıbbi tedavi sonrasında eski yaşam standartları haricinde düzenli bir hayata adaptasyonlarının sağlanması ve sonucunda iş istidamı sağlanarak kendine ve topluma faydalı bir birey haline getirmektir. Bu zamana kadar programa alınan 45 gencimizden 25 tanesi maddeyi tamamen bırakmışlardır? sözlerine yer verdi.

HASSAS BİR KONU

Toplantıda Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Haşim Baloğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Mustafa Çelik son 1 yıldır yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Emniyet Müdürü Hasan Onar Uyuşturucu ile mücadelenin hassas bir konu olduğunu kurumların hep birlikte dayanışma içerisinde olması gerektiği ve bu projenin bu anlamda Türkiye´ye örnek olduğunu ayrıca yapılan mücadele kapsamında emniyet güçlerinin yaptığı başarılı çalışmalardan bahsederek suça eğilimli ve madde bağımlısı olan gençlerin rehabilitasyonunun önemli olduğunu vurguladı.

DESTEĞE DEVAM KARARI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Proje süresince yaptıkları çalışmalardan bahsederek tüm tesislerimizin ve antrenörlerimizin gençlerin emrinde olduğunu belirterek kurumları adına ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. Müsiad Kırıkkale Şube Başkanı Haşim Baloğlu, Tüm üyeleriyle programa desteklerinin devam edeceğini ve aldıkları geri dönüşümlerden çok memnun kaldıklarını iletti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Mustafa Çelik ise yaptığı konuşmada ?Gençlere ve ailelere yönelik Sosyal ve psikolojik desteğe devam edeceklerini söyledi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli