Anahtar Kelimeler: Kuru üzüm dağıttılar

Kuru üzüm dağıttılar

Kuru üzüm dağıttılar

Kuru üzüm dağıttılar

Okullar kapanıyor…!

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı' Kırıkkale'de başladı.

DAĞITIM PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı' Kırıkkale'de başladı. Program süresince öğrencilere, haftada 2 gün salı ve perşembe günleri 25 gramlık üzümler dağıtılacak. Sağlıklı ara öğün tüketme alışkanlığını kazandırmak amacıyla hazırlanan programın açılış töreni, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla İlkyuvam Anaokulunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı'nın geçen yıllarda başlatılan ve halen yürütülen süt dağıtım programıyla birlikte hem öğrenciler için hem de üreticiler için çok faydalı. İlimizde yaklaşık 17 bin öğrencinin bu programdan yararlanacak. Programın ilimiz ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

80 KALORİ ENERJİ

Kırıkkale'de okullara üzüm dağıtımının başladığını kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da Okullara dağıtım haftada iki gün, S?lı ve Perşembe günleri her öğrencimize 25 gramlık paketler halinde dağıtımı yapılacak” ifadesini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve S?ğlık İl Müdürü Mustafa Uzun da üzüm, fındık ve ceviz yemenin önemine değinerek, üzüm tüketmenin faydalarından bahsettiler. 25 gr bir paket kuru  üzümün 80 kalori enerji içerdiğini, antioksidan  özelliği olduğunu söyleyen Uzun,   mineral ve vitaminlerce zengin bir besin maddesi olduğunu, kemik sağlığı için faydalı olduğunu ifade etti. Daha sonra protokol üyeleri sınıflara girerek öğrencilere üzüm dağıttı.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli