Kutlu Doğum etkinlikleri başladı

Kutlu Doğum etkinlikleri başladı

Kutlu Doğum etkinlikleri başladı

?Ensar olmak zorundayız?

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)´nin dünyaya teşriflerinin 1445. sene-i devriyesi münasebetiyle Nur Cami külliyesinde Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ?Peygamberimiz doğrudan doğruya Kuran´dan ilham alarak bütün insanlığı aydınlatmak üzere gönderildi? diye konuştu.

PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin açılış programına, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftüsü Bekir Gerek, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Program, söylenen ilahiler ile başladı. Ankara Millet Camii imam hatibi Mehmet Bilir, Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Nebi Yaşar ve Nur Camii Müezzin Kayyımı Murathan Önder tarafından Kur´an-ı Kerim okundu. Etkinlikte, gül dağıtımı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, hatim duası yapıldı ve pilav ikramında bulunuldu.

BİZ ENSAR OLMAK ZORUNDAYIZ

İl Müftüsü Bekir Gerek, Peygamber Efendimizin doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleriyle insanlığın karanlıktan aydınlığa kavuştuğunu, onun hayatının insanlar tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi. Peygamberimizin doğrudan doğruya Kuran´dan ilham alarak bütün insanlığı aydınlatmak üzere gönderildiğini dile getiren Erbaş, ?Onun emanetçileri, ümmeti olarak aynı şeylere şahit olmak zorundayız. Dünyada yeniden kardeşliğin gerçekleşmesine şahit olmalıyız. Bugün yine muhacirler dünyanın her yerinde ve özellikle ülkemizde var. Durup dururken kim ülkesini, evini, barkını terk eder de başka diyarlara, gurbetlere gider. Bu mümkün mü? Bugün ülkemizde 3 milyona yakın muhacir var. Biz, onlara ensar olmak zorundayız. Bu, bize Peygamberimizden kalan bir emanettir, mirastır. Bizim medeniyetimiz paylaşma, dayanışma, kardeşlik ve sevgi medeniyetidir. Kutlu Doğum Haftası onun bize bıraktığı emanetlere sahip çıkma haftasıdır? diye konuştu.

HEP BERABER YÜRÜTÜYORUZ

Programda konuşan Vali Ali Kolat; ?Kutlu Doğum Haftası 1989´dan beri uygulana gelmektedir. 1994 yılından beri de 14 Nisan-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda da Peygamber Efendimizin bir vasfı öne çıkararak o yılın konusu belirlenmek suretiyle daha fazla önem kazanmıştır. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığımıza bu yönde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İller de de Müftülüklerimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla, Valiliğimiz ve Belediyelerimiz ile birlikte bu programları hep beraber yürütüyoruz? dedi.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Düzenlenen programda bir konuşma Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır gerçekleştirdi. Bakır yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın şehir dışındaki programı nedeniyle programa katılamadığını ifade ederek, selamlarını iletti. Başkan Yardımcısı Bakır, yaptığı konuşmada bu tür organizasyonlara Belediye olarak her zaman destek olduklarını ve bundan sonrada olacaklarını belirterek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı