Anahtar Kelimeler: Kutlu Doğum Haftası kutlama

Kutlu Doğum Haftası´na kutlama

Kutlu Doğum Haftası´na kutlama

Kutlu Doğum Haftası´na kutlama

Cami avlusunda kutlama oldu

Kırıkkale Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Nur Cami avlusunda düzenlenen program, Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar´ın...

PROGRAM YAPILDI

Kırıkkale Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Nur Cami avlusunda düzenlenen program, Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar´ın Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, yaptığı konuşmada, Hazreti Peygamberin, peygamberliğini ilan ettiği zaman tek sermayesinin güvenilir insan olması olduğunu söyledi. Müslümanın güvenilir olmak zorunda olduğunu dile getiren Haktankaçmaz, "Bugün bu milletin başında FETÖ diye bir bela var. Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Ama FETÖ´nün Türkiye´ye verdiği zarar, bugün baktığımızda ne PKK´yla ne DEAŞ´la ne de diğer terör örgütleriyle ölçülemiyor." dedi.

?ÜMMET OLMAYA DEVAM?

Haktankaçmaz, FETÖ´nün Müslüman´a duyulan güven duygusunu zedelediğine dikkati çekerek, şunlaro kaydetti: "Bu, millete ve ümmete yapılabilecek en büyük fenalık, en büyük kötülüktür. Bu millet, buna rağmen ayakta kalmayı bildi. İnşallah bizler başkalarının maşası olmayan, başkalarının çıkarları için kendi milletine ihanet etmeyen bu ümmetin asil evlatları, bundan sonra da güvenilir insan, zorda kalanların başvuracağı, koşacağı bir millet ve ümmet olmayı sürdüreceğiz."

GENİŞ KATILIM OLDU

İl Müftüsü Şahin Yıldırım da bu yıl Kutlu Doğum Haftası´nın "Hazreti Peygamber, Emanet Bilinci ve Güven Toplumu" olduğunu anımsatarak, Hazreti Peygamber´in önce zihinlerde herkesin güven duyduğu ve herkese de güven duyan bir insan olarak kendisini kanıtladığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ile vatandaşlar katıldı. İlahi dinletisi, gül ve hadis levhası dağıtımının yapıldığı program, Kırıkkale Belediyesinin Kutlu Doğum Aşı ikramıyla sona erdi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı