Anahtar Kelimeler: Kutlu Doğum ziyaretleri

Kutlu Doğum ziyaretleri

Kutlu Doğum ziyaretleri

Kutlu Doğum ziyaretleri

İl idarecilerine ziyaret yapıldı

Kırıkkale Kutlu Doğum Kutlama Komitesi, Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı ziyaret ederek etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Komite adına konuşan İl Müftüsü Beker Gerek ?Bu seneki sloganımız İnsanlığı yüceltmek, diriltmek, yaşatmak için gelin birlik olalım. Çünkü Hacı Bektaş´ın da dediği gibi bir olalım, iri olalım, diri olalım? diye konuştu.

1445´İNCİ SENEYİ DEVRİYESİ

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)´in dünyaya gelişinin 1445´inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek, Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirmesinin 1445´inci seneyi devriyesi olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, müftü yardımcılarıyla birlikte Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ı ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı makamında ziyaret etti. Müftü Gerek, Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı´ya Kutlu Doğum Haftası´nın sembolü olan bir buket gül takdim ederek, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Vali Kolat, Kutlu Doğum Haftası´nın tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek, ?İnsanlığın en güzel modeli Hz. Peygamber efendimizdir. Peygamber efendimizin yolunu takip etmek demek doğru yolu bulmak demektir. Hep birlikte memleketimizin huzur, güvenlik ve kardeşliği için bu tür çalışmalar çok önemlidir. Ülkemizin birlik ve beraberliği son derece önemlidir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim? ifadesini kullandı. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´da kutlama heyetini makamında kabul ederek, haftanın kutlu olması temennisinde bulundu.

TEVHİD VE VAHDET EKSENİ

İl Müftüsü Bekir Gerek, ?Tevhid´ birliği ifade eder, ?Vahdet´ ise kardeşliği ifade eder. İnsanlık tarihi her dönemde hem inançta birliğe, hem de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymuştur. Birlik beraberliğin temelini de kardeşlik oluşturur. Günümüzde, gerek İslam coğrafyasında, gerekse ülkemizde çok büyük ızdıraplar, acılar var. Evinden mahrum olanlar, yetim kalan çocuklar, ülkemize fitne ve fesat sokulma çabaları var. Bütün bunlara karşı ümmetin yeniden dirilmesi, milletimizin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine ihtiyaç var. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene bu konuyu yeniden gündeme getirmek istiyor.

DİRİ OLALIM

Hz.Peygamber (s.a.v) Tevhid ve Vahdet ekseninde Kutlu Doğum Haftasını icra etmek istiyor. Bizde ilimizde en güçlü bir şekilde Kutlu Doğum Haftamızı gerek halkımız, gerek öğrencilerimiz, gerekse üniversite öğrencilerimiz olmak üzere çok değişik konferanslarla, açılış programlarıyla, Kur´an ziyafetiyle, konumuzu ön plana çıkartarak, bu bilinci yeniden oluşturmak istiyoruz. Hakikaten bir taraftan ölen insanlar, Suriye´den, Irak´tan ülkemize hicret etmiş insanlar var, veya ülkemizin dışında insanlar var. Bu seneki sloganımız İnsanlığı yüceltmek, diriltmek, yaşatmak için gelin birlik olalım. Çünkü Hacı Bektaş´ın da dediği gibi bir olalım, iri olalım, diri olalım. Diri olursak güçlü oluruz? diye konuştu.    



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı