Anahtar Kelimeler: Lezzet tanıtımı yapıldı

Lezzet tanıtımı yapıldı

Lezzet tanıtımı yapıldı

Ankara-Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 25.'sini düzenlediği görkemli festival büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Ankara’daki festivalde Kırıkkale’ye bağlı Yahşihan’ın yöresel lezzetleri tanıtıldı.

TANITIM YAPILDI

Festivalin 4. Günü’nde Kırıkkale ve ilçeleri yer alırken Yahşihan ilçesinden kül böreği, Yahşihan yoğurdundan ayran, Keskin tava, tokmak köfte ve pelite tatlısı gibi yöresel ürünler hazırlanarak davetlilerin beğenisine sunuldu. Anadolu illeri ile Türk Dünyasını Ankara'da buluşturan Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde, Kırıkkale ve ilçelerine ayrılan özel günde Yahşihan ilçesine ait kül böreği ve yine Yahşihan yoğurdundan yapılan ayran ikram edildi.

 

MUTLULUK VERİCİ

Programa katılan Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı A. Cemil Şerbetçioğlu, Şef Hüseyin Şipal ile birlikte Yahşihan’a ait kül böreği ve Yahşihan yoğurdundan yapılan ayranı misafirlere tattırdı. Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı A. Cemil Şerbetçioğlu, “Böylesine güzel bir programda Yahşihan’ımıza ait güzel ürünleri tanıtmak bizim için mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ayrıca Kırıkkale'den çok sayıda mahalli sanatçı ve şehir yöneticisi Başkent Ankara'daki geceye katılarak Kırıkkale kültürünün tanıtımında etkin oldular. Ziyaret sonrası programı organize eden Ankara Kırıkkale İli ve İlçeleri Dernek Başkanı Abdullah Polat ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e Kırıkkale'ye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür edildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı