Anahtar Kelimeler: Lokantalara önlem

Lokantalara önlem

Lokantalara önlem

 

Sağlık bakanlığı koronavirüs sebebiyle restoranlara yönelik yeni tedbir kararı aldı. Buna göre masalar arasındaki mesafe en az 1 metre olacak . Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu ,bakanlığın aldığı karar uyacaklarını ifade etti.

 

 

TEDBİRLER ALINIYOR

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs sebebiyle de ülkemiz de 4 vatandaşımız hayatını kaybetti Vaka sayısının 670'e çıkması alınan tedbirlerin had safhaya çıkarılmasına sebep olurken, Sağlık Bakanlığı restoranlar için yeni önlem kararları aldı .Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu ,bakanlığın aldığı bu karara uyacaklarını ,sağlığın her şeyden önce geldiğini dile getirdi. Eroğlu ''Masalar arası mesafe 1 metreden az olmayacak (tercihen 2 metre) düzenleme yapılacak .Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik sonrası en az 1 saat havalandırılacak. Özellikle ellerle sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, düğmeler, tırabzanlar, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlardaki tuvalet ve lavabo temizliğine önem gösterilecek

 

ÖNLEMLER AÇIKLANDI

Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanacak ve kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanacak .Restoran çalışanları, el temizliğine dikkat edecek Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanacak, sabun ve su olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılacak. Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb )bulgusu olan personel şikayetleri düzenlenene kadar çalıştırılmayacak .Misafirlerin kişisel eşyalarına temas eden kişiler ,bu tür işlemler sonrasında derhal ellerini yıkayacak ve ya alkol bazlı el antiseptiğiyle el temizliği yapacak” dedi .



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli