Lösemili aileleri sevindirdiler

Lösemili aileleri sevindirdiler

Lösemili aileleri sevindirdiler

Kırıkkale Ufuk Sağlık Sen İl Temsilcisi Serdar Zengin ve Kırıkkale Memur Derneği Başkanı Ayhan Sidar,  1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile lösemili çocuklara yönelik moral ziyareti gerçekleştirdi.

Güzel bir çalışma

Kırıkkale Ufuk sağlık Sen İl Temsilcisi Serdar Zengin ve Kırıkkale Memur Der Başkanı Ayhan Sidar`ın birlikte yaptığı basın açıklamasında lösemili  ve diğer kanser türevi  çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmanın bir vatandaşlık görevi olacağını söyledi.  Kanserin ülkede artış gösteren önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Zengin, Türkiye`de her yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor. Hayatın her alanında var olan kanserojen maddeler; insanları ister istemez korkutuyor ve tedbirli yaşamaya yöneltiyor. Ancak unutulmamalıdır ki, kanser; erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalıktır.”dedi.

Kanser uyarısı yapıldı

Zengin, konuşmasına şu şekilde sürdürdü: Kanserden korunmanın farklı yolları vardır. Özellikle yaşam tarzında yapılacak değişiklikler bu yollardan ilki olacaktır.  Yiyecekler, düzenli yaşam şekli, stres azaltıcı hayat biçimi, düzenli egzersiz yapılması sayesinde vücudun savunma sistemleri güçlendirilebilir. Ayrıca, sağlıklı beslenme ve kilo ile kanser arasında bir ilişki bulunduğunu belirten Aslan, Kanserden korunmak için az yağlı besinler tüketmeye ve şekeri azaltmaya özen göstermek gerekiyor.

Güneşten uzak durun

Vücut kitle endeksinin 25'ten düşük olmasına dikkat etmekte fayda var. Bol sebze ve meyve tüketmeli, düzenli egzersiz ile vücut ağırlığını korumaya çalışmak da oldukça önemli. Ayrıca vücut ağırlığındaki artış, hormonal değişimlere neden oluyor. Özellikle östrojen ve insülin hormonu artışı, tümör büyümesini destekliyor.” diyor. Vücutta yeni oluşan benler ya da yıllardır var olan bir bende şekil, boyut veya renk değişikliğinin görülmesi cilt kanserini akla getirebiliyor. Ciltte DNA hasarını oluşturan güneş ışınları ve solaryumdan kaçınmak gerekiyor.”



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli