Anahtar Kelimeler: Lütfen dikkat !

Lütfen dikkat edin!

Lütfen dikkat edin!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de artan vaka sayıları ile can kayıplarının önüne geçmek amacıyla Koronavirüs salgınıyla mücadele etkin şekilde sürüyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Gece-gündüz demeden sahada denetim gerçekleştiren İl Salgın Denetim ekiplerinin mücadelesine destek amacıyla Kırıkkale Valiliği, sosyal mesafe-maske ve hijyen konusunda vatandaşların kurallara özveriyle uyması gerektiğine dikkat çekti. Sosyal medya hesabında vatandaşlara duruyu yapan Kırıkkale Valiliği, özellikle akraba, eş, dost ve ev ziyaretleri gibi ziyaretlerin yapılmaması talebinde bulundu.

 

ÖNEMLİ BİR DURUM

Bir yandan İzmir’de yaşanan deprem, diğer bir yandan ise Koronavirüs ile mücadele sonucunda verilen can kayıpları. Ülke genelinde Mart ayından itibaren görülen ilk vakanın ardından salgın ve sahada etkin denetimle birlikte vaka sayıları ile can kayıpları sayılarının düşürülmesi hedeeniyor. Ülke genelinde kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ortalama 70-75 kişinin hayatını kaybettiği şu günlerde Kırıkkale verileri de ortalama düzeyde olduğu görüldü.

 

KURALLARA UYULMALI

Türkiye genelinde artış gösteren Koronavirüs salgını nedeniyle Kırıkkale’de yaklaşık 8 ay toplamında 110 kişi hayatını kaybetti. Günlük ortalama 500-600 kişiye test yapılırken, bu sayıların yarısının pozitif çıktığı öğrenildi. Uzmanlar vatandaşların sosyal mesafe-maske ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini, ev ziyaretleri gibi kalabalık ziyaretlerin yapılmaması, kalabalık ortamlarda fazla bulunulmaması gerektiği uyarılarında bulundular.

 

VALİLİK UYARISI

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Kırıkkale Valiliği, “Bana bir şey olmaz" diye tedbirleri göz ardı edenler; Size de bir şey olmasın ama büyüklerinizi, komşunuzu ya da bir yakınınızı "yüz üstü" bırakabilirsiniz. Lütfen ev ziyaretlerini erteleyelim. Sevdiklerimizi ve kendimizi koruyalım” şeklinde vatandaşları kurallara uymaya davet etti.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli