Anahtar Kelimeler: açıklaması

Maaş açıklaması

Maaş açıklaması

DURUMU ANLATTI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin ciddi anlamda ekonomik sıkıntı ve sorun yaşadıkların ifade etti. Zamlanan ürünler karşısında alım gücünü düştüğüne dikkat çeken Aytekin, “En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı ve artık intibak yasası çıkmalıdır” dedi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “3600 ek gösterge meselesini çözmek istediklerini” söylemesi memurlar arasında heyecanla karşılanırken; uzun süredir intibak bekleyen emekliler de bu konuda adım istiyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-KUR’lular (4B), aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından önce emekli olanların “kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığını” belirterek, intibak ile bu maaş farklılığının son bulmasını talep etti.

DURUMU ANLATTI

Aytekin: “Artık emekliler aldıkları maaşlarla geçinemez durumda, ciddi anlamda ekonomik sıkıntı ve sorun yaşıyor. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı ve artık intibak yasası çıkmalıdır. Gıda ve çeşitli ürünlere her geçen gün gelen zamlar asgari ücretten daha düşük alan emeklilerimizin adeta belini bükmektedir. Yıllarca bu vatana ve millete hizmet vermiş olan koca çınar emeklilerimiz maaş konusunda refah seviyeye ulaşmalı ve unutulmamalıdır” dedi.

İNTİBAK AÇIKLAMASI

Aytekin, “2000 yılı öncesi emeklilerinin intibak kanunu 2012’de çıktı. 2013 yılının ocak ayında, kim ne hak ediyorsa bu paralar ödenmeye başladı. 2000 sonrası emekli olanların da hakkı var. O yüzden yeni bir intibak yasası mutlaka çıkmalı” dedi. Bu beklenti karşılanırsa 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların maaşı yeniden hesaplanacak. Çalışma süresi ve prim ödemelerine göre milyonlarca emeklinin maaşı da değişik oranlarda artırılacak.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli