Anahtar Kelimeler: neden ?

Maaş neden aynı?

Maaş neden aynı?

Emeklilere ek zam gelecek mi? Milyonlarca emekli bu sorunun cevabını bekliyor. İYİ Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Arap Osman Baran emekli zamları ile ilgili yaptığı konuşmada bu konuya değindi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

TBMM‘de emekli zamları ile ilgili yaptığı konuşmada yapılan zammı ve etkisini yetersiz bulduğunu ifade eden Baran, “Enflasyon yüzde yüzün üzerindeyken AKP iktidarı açlığa mahkum ettiği emeklilere yüzde 25 zammı reva görmüştür. 7 bin 500 lira maaş alan bir emekliye yüzde 25 zam yaptık deyip yine 7 bin 500 lira emekli maaşı vermeyi bu iktidardan başkası akıl edemezdi. Nasrettin Hoca’nın kedi-ciğer fıkrasına döndü bu iş. Zam varsa maaş neden aynı, yok eğer maaş buysa zam nerede?” dedi.

 

HÜSRAN YAŞANDI

Ekonomik krizin zamanla derinleştiğinin altını çizen Baran sözlerine, Bazı siyasetçiler ve toplumun bazı kesimi: Kimi kandırır, kimi ise inanır. Siyasi görüşü tek anlayış olarak gördüğümüzde, her daim kandırılmaya mahkum oluruz. Bizler sadece elimizdekilere şükreder onlar ise, daha fazla mal edinimi için kandırmaya devam eder. Bugün gündem EMEKLİ lerin zam olayı. Verilen zamlara baktığımızda sadece emekliler (Eyt, dul ve yetim dahil) hüsrana uğramıştır. 

 

ASGARİ ÜCRET GİBİ OLMALI

Bence olay yine kandırmaya dayanıyor. Önümüzde bir yerel seçim var 2 süslü laf ve vaatler birazda Ocakta fazla verdin mi hepsi unutulur diye düşünüyorlar galiba Siyasetçiler. Haksızda değiller. “Paranın pul olduğu bu dönemde emeklilerimiz, canavara dönüşen enflasyon altında ezilmekte, zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktadır. Bu bakımdan emeklilere verilen zam tekrar gözden geçirilmeli, emeklilerin kök maaşlarına memura olduğu gibi seyyanen bir artış yapılarak emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmelidir” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu