Anahtar Kelimeler: Madalya aldılar

Madalya aldılar

Madalya aldılar

Cumhurbaşkanlığınca, Kırıkkale'de 4 şehit ailesi ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı törenle takdim edildi. Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunma

 

MADALYA TÖRENİ YAPILDI

Vali Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada, bugün özel bir günü daha yaşadıklarını, büyük bir onur ve gurur vesikası için bir arada olduklarını söyledi. Bu vesikayı şehitlerin ve gazilerin çocukları ve torunlarının gururla taşıyacaklarını dile getiren Sezer, "Bu vesika, nesilden nesile aktarılacak büyük bir nişanedir. Bizim tarihimiz savaşlar ve devlet kurmaların ötesinde madde ve mana mücadelesinin tarihidir. Aziz milletimiz dünya üzerinde var olduğu ilk günden itibaren mana tarafına ağırlık vermiş, iyiyle kötünün savaşında her zaman iyinin, zalime karşı mazluman, batıla karşı hakkın tarafında olmuştur." diye konuştu.

TÖREN DÜZENLENDİ

Konuşmanın ardından Vali Sezer, terörle mücadelede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken'in eşi Yeliz ve 3 yaşındaki ikiz çocukları Yağız Yaşar ile Çınar Salih Türken'e, Uzman Çavuş Yahya Şen'in babası Emrullah Şen'e, Piyade Sözleşmeli Er Emre Güngör'ün babası Cebrail Güngör'e, Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin'in Doğan Çetin'e ve gaziler Albay Cihan Sanlı, Piyade Uzman Çavuş Arif Bozdaş ile polis memuru Berhan Sarıyar'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti. Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false