Mahkûmlar MPT-76´nın parçalarını yapıyorlar

Mahkûmlar MPT-76´nın  parçalarını yapıyorlar

Mahkûmlar MPT-76´nın parçalarını yapıyorlar

Cezaevinde üretiliyor!

Milli Piyade Tüfeği MPT-76´nın bazı parçaları Ordu´da, kapanıp uzun süre atıl kaldıktan sonra 10 milyon TL yatırımla silah fabrikasına dönüştürülen cezaevi binasında üretiliyor.

MİLLİ EKONOMİYE MİLLİ DESTEK

Uzun yıllar cezaevi olarak hizmet verdikten sonra 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi binası, belediye ve özel bir firmanın hazırladığı projeyle silah fabrikasına dönüştürüldü. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan silah fabrikasında Türk Silahlı Kuvvetleri´nin piyade tüfeği ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen MPT-76´nın bazı parçaları imal ediliyor.

CEZAEVİNDE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, cezaevinin kapatılmasının ardından binanın 7-8 yıl atıl şekilde kaldığını söyledi. Cezaevinin silah fabrikasına dönüşmesi için girişimlerde bulunduklarını aktaran Türkcan, "2016´da Ordu Savunma Silah Sanayii olarak burası açıldı. Bu yatırımı ülkemize kazandıran yatırımcı işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Türkcan, "Şu anda bu fabrikada 35 çalışan arkadaşımız var. İki üç yıl içinde 200 kişi istihdam edilecek" dedi. Türkcan, silah fabrikasında ilk etapta GİRSAN ve CANİK 55 markalı silahların, ardından MPT-76´nın parçalarının üretimine başlandığını ifade etti. Haber Merkezi



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli