Markasız satış denetimleri başladı

Markasız satış denetimleri başladı

Markasız satış denetimleri başladı

Denetimler yapılıyor

Kasap sucuk, köfte ve kıymada yeni dönemin başlamasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denetleme ekipleri sahaya indi.

ZORUNLU OLACAK

İl Müdürü Kırbaş konuyla ilgili olarak, 13 Şubat 2015 tarih ve 29266 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda 01 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Kasaplar hazır şekilde, markasız "kasap sucuk, köfte ve kıyma" satamayacak, bu ürünleri müşterinin yanında hazırlamaları zorunlu olacak” dedi. Kırbaş, perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımlarının üretimi yapılamayacağını, ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabileceğini söyledi.

MUTLAKA İHBAR EDİN

Kırbaş, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amaçlandığını, bu kapsamda il ve ilçe müdürlüklerinde görevli kontrol personelinin rutin denetimler yaptığını ifade etti. Kırbaş, durumlarda cezai işlem uygulanacağını hatırlatarak, vatandaşların bu konuya duyarlılık göstermelerini, görülen olumsuzlukları Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattı´na ihbar etmeleri gerektiğini kaydetti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı