Anahtar Kelimeler: Meclis üyeleri toplantı

Meclis üyeleri ile toplantı

Meclis üyeleri ile toplantı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye Meclis Üyeleri ile 2020 yılının ilk altı aylık döneminde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı düzenledi.

BİR ARAYA GELDİLER

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yeni tip Koronavirüs Salgını sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirip, yeni dönemde alınacak tedbirler ve belediyecilik faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. MKE Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına tüm belediye meclis üyeleri katıldı. Başkanı Mehmet Saygılı, Türkiye’de ilk vaka görülmeden önce başladıkları dezenfektasyon işlemlerine süreç boyunca aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

BİLGİLER VERDİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Covid-19 salgınına karşı şehir genelinde girilmedik cadde ve sokak bırakmadıklarına dikkat çekerek “iki yılda harcayacağımız dezenfeksiyon malzemelerini 3 ay içerisinde kullandık. Tüm okullarımızı tatil olmadan önce iki kez dezenfeksiyon ettik, bunun yanı sıra şehrimizdeki 117 camide, kamu kurum ve kuruluşlarında, yurtlarda, her iki hastanemizde ve sağlık ocaklarımızda, parklarımızda, dolmuş duraklarımızda, vatandaşlarımızın yoğunluk oluşturduğu otogar, tren garı ve sosyal alanların tamamında dezenfeksiyon çalışmasını aralıksız yürüttük. Bunun yanı sıra 125 ticari taksi, 224 servis aracı, 256 toplu taşıma aracı, tüm ambulanslarımızda periyodik olarak dezenfeksiyon çalışmaları yaparken, dezenfeksiyon tünelimizi de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

MASKE AÇIKLAMASI

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, virüsten korunma yöntemlerinden biri olan maske dağıtımına da önem verdiklerini, süreç başında 35 – 45 kuruş olan maskenin sürecin ilerleyen dönemlerinde fiyatının 2 – 3 TL’ye kadar yükseldiğini buna rağmen kurulan ikili ilişkiler ile temin ettikleri 300 bin maskeyi, şehrimiz genelinde maskesiz dışarı çıkan vatandaşlarımıza, Pazar yeri girişlerinde dağıtıldığını. İki gün süre ile de 28 mahallenin tamamında maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Hijyene önem de verdiklerini belirten Saygılı, şehir genelinde belirli noktalara maskelerin geri toplanması için atık maske toplama kutuları yerleştirdiklerini belirtti.

ESNAFA DESTEK AÇIKLAMASI

Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçte iş ve ekonomik kayba uğramış vatandaşlarımız ile işyerleri kapanmak zorunda kalan esnafa da destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bizlere ulaşıp yardım talebinde bulunan, yine daha önceden belirlediği İhtiyaç sahibi insanlarımızın evlerine birer birer giderek belediyemizin hazırladığı hayır sever iş adamları ve meclis üyelerinin de destek verdiği yaklaşık 13.000 erzak paketini ihtiyaç sahibi insanlarımıza verdik” dedi. Bunun yanı sıra düzenli olarak ihtiyaç sahipleri için ekmek ve sıcak yemek dağıtımına devam ettiklerini belirten Saygılı bu süreçte her gün 1.800 adet ekmek, 150’nin üzerinde aileye de sıcak yemek dağıttıklarını belirtti. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, “ bu zorlu süreçte esnafımızın da belediye olarak yanında olduk. Kapalı olan berber, kuaför, kafe, kıraathane işletmelerine erzak yardımında bulunduk. Yine uzun bir süreden sonra tekrar açılan Berber, kuaför esnafımızın işyerlerini, gıda maddesi sattıkları içinde kafeteryaların önlerini ve çevresini dezenfekte ettik. Bu süreçte berber, kuaför esnafımıza 1200’ün üzerinde maske ve siperlik dağıttık” dedi.

HALİFELİ SU AÇIKLAMASI

Kırıkkale’nin olası büyük bir su kesintisinde susuz kalmaması için başlattıkları alternatif su kaynağı arayışında büyük bir yol kat ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Yaklaşık 100 yıl önce Almanların deranaj yöntemi ile buldukları halfeli suyu dip seviyelere inmişti. Bu suyu bulamazsınız dediler bize ancak yaptığımız araştırmalar, yine özel ilişkiler ile Kırıkkale’ye getirdiğimiz etütçüler ile Halfeli suyunu tekrar çıkardık. Açtığımız 17 kuyunun tamamından verim aldık. İçimi de oldukça güzel olan Halfeli suyu için 4 bin metrenin üzerinde yeni boru döşedik, mevcut borularda büyük çaplı temizlik ve bakım yaptık. Suyu Kırıkkalelilerimizin de kullanımına açtık, Halfeli’ye yakın depolarımızdan su alan mahallerimize ilk olarak suyu vermeye başladık. Bu sudan belediyemiz büyük bir kazanç elde edecek ve çok kısa bir sürede proje kendisini finanse edecek” dedi.

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMASI

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, zorlu süreçte iyi bir sınav verdiklerini, bunun yanı sıra belediyecilik hizmetlerini de aksatmadıklarının altını çizdi. Başkanımız Mehmet Saygılı, MKE’den devir alınan arsalar üzerine yapılan ve MKE’ye devir edilecek lojman inşaatında son aşamaya geldiklerini belirterek “Bu alanda çevre düzenlemesi yapılıyor. Millet Bahçemiz 18 Haziran’da ihaleye çıkıyor. Biz bu alana 5 ada vererek Millet Bahçemizin 444 bin metre kare alana kurulmasını sağladık” dedi.

YENİ MESİRE ALANI

Millet Bahçesinin Kırıkkale’mize ve çevre illere nefes aldıracak büyük bir proje olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Celal Bayar Parkımız bu süreçte kapalı olacak, bu süreçte vatandaşlarımızın piknik yapabilecekleri bir mesire alanı arayışı içerisine girdik. MKE’den devir alınan arsalar arasında olan Çelbor mevkiinde ki ağaçlandırma alanını yeni mesire alanı olarak düzenliyoruz. Buraya kamelyalar yerleştireceğiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak yeni yerler inşaa edeceğiz” dedi.

PARK ÇALIŞMASI

Uzun bir süredir atıl bir vaziyette olan ve içerisinde yetişmiş ağaçların bulunduğu Şeker Pancarı binasının ve deposunun bulunduğu alanın Belediyemize devir edileceğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bu alan Özelleştirme İdaresinden Milli Eğitim Bakanlığına devir edildi. Yaptığımız girişimler ile bu alana karşılık Yeni Mahalle Pazarı önündeki boş alanı takas edeceğiz. Şeker Pancarının olduğu yerede park inşaa edeceğiz. Yaşayan bir yere park yapmış olmak bizim için mutluluk çünkü mahalle içerisinde park yapacak boş bir alanımız yoktu” dedi. Belediyenin serasını genişlettiklerini belirten Saygılı “göreve geldiğimizden yıldan bu güne şehrimiz geneline 3 milyonun üzerinde mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik” dedi.

ARDİYECİLER SİTESİNİN DURUMU

Ardiyeciler sitesinin bulunduğu yerin Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini, buranın taşınacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Yeni ardiyeciler sitemiz İbrahim Örs fabrikasının olduğu yer olacak. Esnafımızın boşaltacağı bu yer ile belediyemize ait olan minibüs duraklarının olduğu yeri ve ileride de MKE’nin ağaçlandırma alanını içine katarak güzel bir park alanı yapmayı planlıyoruz. MKE’den boşalan ve yıkılan binaların olduğu yere de yeni tip bir konut projemiz var. Bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false