Anahtar Kelimeler: Meclis gergin hafta

Meclis´te gergin hafta

Meclis´te gergin hafta

Meclis´te gergin hafta

O yasa görüşülecek

TBMM bu hafta tartışmalara neden olan Ceza Muhakemesi Kanunu´ndaki yeni cinsel istismar düzenlemesini yeniden ele alırken, diğer yandan 2017 bütçesinin görüşmelerini tamamlayacak.

TASARI GÖRÜŞÜLECEK

Meclis Genel Kurulu çalışmalarına geçen hafta ?cinsel  istismar? suçuna ilişkin önergesi nedeniyle tartışmalara yol açan ceza yargılamasında değişiklik yapan düzenlemeyle başlayacak. Tüm maddeleri görüşülen Ceza Muhakemesi Kanunu ile  Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının tümü üzerinde yarın oylama yapılacak.  Başbakan Binali Yıldırım tartışmalı düzenlemeyle ilgili partisine muhalefet partileri ile görüşme talimatı vermişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´da haftasonu konuyla ilgili çeşitli sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmişti.

CAN´IN DA İMZASI VAR

Geçen hafta görüşülen tasarıda, ?16 Kasım 2016 tarihine kadar cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi  halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine? imkan veren önergenin kabul edilmesi muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. TBMM´de bu hafta başkanlık sistemini içeren AKP´nin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili gelişmelerin olması da bekleniyor. Yasa tasarısına imza koyanlardan biri de AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can. Tasarı konusunda açıklama yapan Can, tasarının tacizcileri kapsamadığını söylemişti.

 

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli