Medya okur-yazarlık eğitimi yapıldı

Medya okur-yazarlık eğitimi yapıldı

Medya okur-yazarlık eğitimi yapıldı

Eğitim tamamlandı

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde düzenlenen Medya Okuryazarlık Eğitimi tamamlanmıştır. Eğitimde ?Medya okuryazarlığı nedir? Ne işe yarar? Günlük hayatımızda bize faydaları neler olabilir?? gibi sorulara yanıt arandı.

NELER ANLATILDI?

TSO binasında gerçekleştirilen eğitime oda üyelerinin yanı sıra eğitim toplantısına katılmak isteyenler de iştirak etti. TSO´dan eğitim çalışması konusunda şu bilgiler verildi: ?Seminerde verilen eğitim sonunda katılımcıların; medya mesajlarının nasıl doğru algılanabileceği, eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşabilmeyi, gerçeklik-kurgusallık ayrımını yapabilmeleri, medyanın sunduğu dünyanın gerçeğin kendisi olmayabileceğinin anlatılması, medyanın yönlendirme ve yönetme fonksiyonlarının olduğunun farkında olmalarının sağlanması, mesajı gönderenlerin kendi düşüncelerini empoze etme gayreti içinde olabileceklerinin gösterilmesi sağlanmıştır.

EĞİTİM VERİLDİ

Kısaca, medya okuryazarlığı yazılı ve yazılı olmayan, büyük çeşitlilik gösteren formatlardaki (televizyon, video, sinema, reklâmlar, internet v.s.) mesajlara ulaşma, bunları çözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneği kazandırılması amacında eğitim verilmiştir. Eğitim sonunda katılımcılara Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından katılım belgesi takdim edilmiştir.?



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu