Mehmet DEMİR: “Bu ucube uygulama derhal durdurulmalı”

Mehmet DEMİR: “Bu ucube  uygulama derhal durdurulmalı”

“Millete büyük külfet getirecek”

 

“Partimize çok zarar verecek”

“Böyle bir hizmet anlayışı olamaz”

EDS için Belediyeyi nihayet biri eleştirdi!

Milletin hislerine tercüman oldu

Kırıkkale’de aylardır konuşulan ve önceki gün devreye alındığı öne sürülen EDS’ler için nihayet parti içinden biri sesini yükseltti ve milletin hislerine tercüman oldu.

MİLLETE TERCÜMAN OLDU

Kırıkkale’de aylardır konuşulan ve önceki gün devreye alındığı öne sürülen EDS’ler için nihayet parti içinden biri sesini yükseltti ve milletin hislerine tercüman oldu. AK Parti Kırıkkale eski Milletvekili Mehmet Demir, Belediye’nin ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın övünerek(!) bahsettiği EDS uygulamasını parti içinden biri olarak sert bir dille eleştirdi. Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem EDS’yi ve hem de üstü kapalı olarak bunu “hizmet” şeklinde sunan Kırıkkale Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı eleştiren tek isim oldu. Demir’in paylaşımının altına anında çok sayıda beğeni ve yorum girmeye başladı.

“DERHAL DURDURULMALI”

Mehmet Demir, bugüne kadar bir çok kişinin sözlü olarak eleştirdiği ancak yazılı olarak paylaşmadığı bu konuda paylaşımda bulunarak adından söz ettirdi. Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda EDS’lerin böylesi bir ekonomik kriz ortamında vatandaşlara büyük zarar vereceğine işaret ederek, vatandaşın ekonomisine gelecek külfetin partiye de zarar vereceğinin altını çizdi. Demir ayrıca uygulamayı “ucube” olarak nitelerken, “derhal durdurulmalı” dedi. Böylesi bir hizmet anlayışının da olamayacağına dikkat çeken Mehmet Demir, vatandaşa ceza yoluyla hizmet edilemeyeceğini, bunun da siyaset ahlakıyla bağdaşmayacağını vurguladı.

SAYGILI “KİBİRLİYİM” DEMİŞTİ!

Kendisini meclis toplantısında “prensipli” olmak yerine “kibirli” biri olarak ifade eden ve bunu da açıkça söylemekten çekinmeyen, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya ilk kez parti içinden biri böylesi sert bir eleştiri de bulundu ve adeta uygulamayı, hizmet ve siyaset anlayışını yerden yere vurdu. Demir paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “EDS konusu kriz ortamında hemşehrilerimize büyük külfet getirecek partimize de çok zarar verecek. Bu ucube uygulama derhal durdurulmalı. Böyle bir hizmet anlayışı olamaz. Vatandaşa ceza yaz onunla da kaldırım, alt geçit yap. Bu durum siyaset ahlakıyla bağdaşmaz.”

AÇIKLAMA YAPAN DA YOK!

Devreye alınıp alınmadığı konusunda başta Belediye ve Başkan Mehmet Saygılı olmak üzere kimsenin açıklama yapmadığı gözlenirken, vatandaşlar uygulamayı sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak üyelerini uyaran servis ve minibüs sürücülerinin dikkatini çeken oda başkanlarından öğrendi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, her mikrofonu eline aldığında gazetecileri eleştirerek “siz de bilgi sahibi olmadan haber yapıyorsunuz” yorumunda bulunuyordu. Kendisi böylesi önemli ve şahsının çok önemsediği en dikkat çekici “hizmet” gördüğü bir konuda kamuoyunu bilgilendirmemesi dikkat çekti. Yine her zamanki gibi gazeteciler konuyu kulaktan duyma bilgilerle haber yapmak zorunda kaldı.

GENEL MERKEZE İLETİLECEK

Öte yandan EDS konusu şehirde büyük yankı uyandırırken, konunun “hizmet anlayışı” ile bağdaşmadığına da dikkat çekiliyor. Şehir EDS ile büyük sıkıntı yaşıyor. Konunun AK Parti Genel Merkezi’ne de iletilmesi bekleniyor. Bu durumun parti içinde de büyük tepkilere neden olduğu konuşuluyor. “Millete ceza kesilerek bu cezalardan gelecek para ile de hizmet üretme anlayışının” dünyanın hiçbir yerinde mantıklı ve ahlaki bir siyaset anlayışı olmadığı konuşuluyor. Demir de buna dikkat çekerken, bu yanlıştan bir an önce dönüşmesini istiyor. Genel merkeze de bu durumun bu şekilde aktarılması ve gerekenin yaptırılması bekleniyor. Ayrıca “kibirli” siyaset anlayışının da bu konuyla birlikte Genel Merkez’de gündeme gelmesi de bekleniyor. Bu arada bir çok kişinin CİMER’e de bu konuda şikayette bulunduğu ve bulunacağı söyleniyor.

 

 

 

 

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu