Anahtar Kelimeler: Meralar ıslah ediliyor

Meralar ıslah ediliyor

Meralar ıslah ediliyor

Meralar ıslah ediliyor

Mera çalışması sürüyor

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, ilimiz meralarının ıslah çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İlimiz meralarının niteliklerinin iyileştirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışmaları devam ediyor. Bu amaçla Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Kendir, İl Müdürü Recep Kırbaş, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, Sulakyurt İlçe Müdürü Ezgi Demircan ve Mera Teknik Ekip Başkanı Şakir Yardımcı ile Keskin İlçesi Yoncalı ile Sulakyurt Ağaylı, Sarıkızlı, Sofularçiftliği ve Yeşilyazı köylerinde incelemelerde bulundu. Mera gözlemlerinden sonra Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ´ı makamında ziyaret ederek mera ıslahı konusunda istişarelerde bulunuldu.

MERA OTLATMA PLANLARI

Prof. Dr. Hayrettin Kendir, Orta Anadolu meralarının mevcut hayvan varlığına oranla alan olarak yetersiz ve nitelik olarak zayıf meralar olduğunu, bu nedenle vasıflarının iyileştirilmesi gerektiğini ve mera otlatma planlarına mutlaka uyulması gerektiğini söyledi. Proje danışmanlığını Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hayrettin Kendir, ?Keskin İlçesi Yoncalı Köyü Mera Islah projesi köye ait 4.000 dekar alanda uygulanmakta olup bunun 1.108 dekarında suni mera tesisi, geri kalan 3.000 dekarında da üstten gübreleme yapılarak ıslah çalışması yürütülmektedir. Gübrelenen meralarda otlatma, suni mera tesisi yapılan merada da biçilmek suretiyle faydalanılacaktır.

5 YIL SÜREYLE DEVAM EDİYOR

Kırıkkale´de 43 bin 316 hektar mera alanı mevcut olup bu alanın 42 bin 528 hektarında tahdit çalışması bitirilmiştir. İlimizde 2015 Yılı içerisinde Keskin İlçemiz Cinali ve Yoncalı köylerinde Mera Islah projeleri Bakanlığımızca onaylanarak programa alınmıştır. Islah yapılacak olan meraların toplamı 5 bin dekar olup ıslah çalışmaları 5 yıl süreyle devam edecektir? dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu