Anahtar Kelimeler: Meteoroloji önemli uyarı

Meteoroloji´den önemli uyarı!

Meteoroloji´den önemli uyarı!

Meteoroloji´den önemli uyarı!

Yağışlı hava uyarısı yapıldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de son aylarda etkisini gösteren kar yağışı, gündüzleri yerini güneşli havaya bıraktı. Güneşe rağmen termometrelerin eksi 6 ila 10 dereceyi gösterdiği şu günlerde, yağışlı havaların tekrar geleceği konusunda uyardı.

BUZ VE DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Kırıkkale, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde buzlanma ve don olayının beklendiği bildirildi. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede buzlanma ve don olayının beklendiği ifade edilerek, rüzgârın değişik yönlerden hafif kuvvette eseceği tahmininde bulunuldu.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

Vatandaşlar, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Hava sıcaklığı Sibirya´dan inen soğuk dalga ile mevsim normallerinin 8-10 derece altına inecek. Akşamları yola çıkacak sürücülere de uyarılarda bulunan Meteoroloji yetkilileri, yollarda daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

BUZLU YOLLARA DİKKAT EDİN

Sabah saatlerinde güneş ışığıyla birlikte etrafta bulunan kar birikintileri ve buz kütlelerinin eridiğini belirten yetkililer, eriyen buz ve kar sularının akşam saatleri itibariyle eksi derecelerde tekrardan buzlandığını belirttiler. Klima, su boru hatlarında don olayının yaşanmaması için de vatandaşların gerekli tedbirleri alması gerektiği vurgulandı.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli