Anahtar Kelimeler: Meydanda Kutlama Yapıldı

Meydanda Kutlama Yapıldı

Meydanda Kutlama Yapıldı

Meydanda Kutlama Yapıldı

Meclisin 96. açılış yıldönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende tüm alan ay yıldızlı bayraklarla süslenirken, minikler yaptıkları gösterilerle katılımcılardan tam not aldı. Törende ayrıca Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 157 bisiklet dağıtıldı.

 

Geniş Katılım Oldu

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenle büyük bir coşku içinde kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ?23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği bugün tüm dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Milletçe geçmişimizde çok büyük öneme sahip bugünü en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza armağan etmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun? diye konuştu.

 

157 Bisiklet Dağıtıldı

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programda,  Kızılırmak Anaokulu Halk Oyunları gösterisi, Minik Kalpler Anaokulu Ront gösterisi, Gül Bahçesi Anaokulunun  gösterileri, Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Step-Aerobik ve ritmik gösterileri, geleneksel çocuk oyunları gösterisi ile Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunu gösterisi sundular. Gösterilerden sonra 23 Nisan ile ilgili açılan şiir, makale ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Valimiz Sayın Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından verildi. Ödül töreninden sonra, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Kırıkkale merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde eş zamanlı olarak 157 bisiklet çocuklara hediye edildi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false