Anahtar Kelimeler: Meydanda nöbet sürüyor

Meydanda nöbet sürüyor

Meydanda nöbet sürüyor

Meydanda nöbet sürüyor

Darbeye meydanda tepki

Kırıkkale Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan insanlar darbecilere tepki gösterdi. 50-60 bin kişilik kalabalık sabahın ilk ışıklarına kadar meydanı terk etmediler. Aynı şekilde ilçelerde de meydanlarında toplanan vatandaşlar da darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdiler.

MEYDANDA NÖBET

Binlerce kişinin katıldığı gösteride Kur´an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Ardından Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı çeşitli marşlar söyledi. Konuşmaların ardından bazı iş makineleri ve araçlar şehrin en işlek caddesi Zafer Caddesi başta olmak üzere diğer caddelerde korna çalarak, darbeyi protesto ettiler.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde emir komuta zinciri dışında bir darbe girişiminin olduğu bilgisinin alınmasını müteakip Vali başkanlığında Kırıkkale´de bulunan milletvekilleri, belediye başkanı, cumhuriyet başsavcısı vekili, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü ve ilgili daire amirlerinin katılımıyla kriz masası oluşturuldu.

MEYDANI TERK ETMEDİLER

Vali talimatı doğrultusunda ilçelerde de kaymakamların başkanlığında ilgililerin katılımıyla ilçe kriz masaları görev yaptı. Darbe girişiminin Kırıkkaleli vatandaşları tarafından duyulması ve ayrıca belediye ve cami hoparlörlerinden vatandaşlara kent meydanında toplanmak için davet edilmesi üzerine, vatandaşlar sokaklara dökülmüş, yaklaşık iki saat içerisinde kent meydanında toplanan 50-60 bin kişilik kalabalık sabahın ilk ışıklarına kadar meydanı terk etmediler. Aynı şekilde ilçelerde de meydanlarında toplanan vatandaşlar da darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdiler.

 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAKTADIR

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz yaptığı açıklamada, ?Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmak üzere tepkisini en üst düzeyde ortaya koyan Kırıkkaleli´lere teşekkür ediyoruz. Bu çerçevede ilimiz genelinde herhangi bir üzücü asayiş olayı meydana gelmemiştir.  Süreç ilgili tüm birimlerimizce hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır? dedi.

YAPAMAYACAKLAR

Darbe girişimiyle bazı askerlerin terör örgütü mensubu olduğunu ispat ettiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Yıllarca bunlar devletin içinde barındılar. Darbe girişimini gerçekleştiremediler. Bundan sonrada yapamayacaklar. Bu millet eğilmeyecek ve dimdik karşılarında duracak." Şeklinde konuştu.

NAMAZI BİRLİKTE KILDILAR

Ellerine Türk bayrakları alan vatandaşlar, tekbirler ve sloganlar attı. Vatandaşlara hitap eden Milletvekili Mehmet Demir, hainlerin emellerine ulaşamadığını söyledi. Halkın demokrasiden yana olup, bu durumu geri püskürttüğünü dile getiren Demir, ?Hiçbir kimse birliğimizi bozamayacaktır? dedi. Sabaha kadar meydanda bulunan vatandaşlar, sabah ezanlarıyla birlikte Nur Camii´nde namazlarını kıldı. Daha sonra Ankara´ya giderek, devlete destek verdi.

MECLİSİ TERK ETMEDİK

Ramazan Can  ise, ?Millet büyük badire atlattı canlar pahasına tankların üzerine yürüyerek kazanıldı g büyük zafer kazanıldı millet egemenliğe sahip çıktı Kırıkkale´de görülmemiş kalabalık ile dik durdu. Alçaklar gidip PKK ile uğraşmak yerine milletin silahını millete yönettiler hainler hesap verecek bu pislikler ortadan atılacaktır zaferin yazılmasında canını ortaya koyan Şehitlerimize rahmet diliyorum bende Patlama Olduğunda TBMM´de idim meclisi terk etmedik konuşmalara devam ettik bakanlarımız vardı sabaha kadar mecliste olduk biz demokrasi adına burayı terk etmedik? şeklinde konuştu.

KIRIKKALE DİK DURDU

Hükümetimiz dim dik ayakta  olduğunu söyleyen Milletvekili Abdullah Öztürk yaptığı konuşmada, ?Biz gelen bilgileri Kırıkkale halkımızla paylaşıyoruz. Kırıkkale halkına teşekkür ediyoruz bugün parti günü değil cesayete dur deme günü paralel çeteye fırsat vermeyeceğiz konu parti meselesi olmadığı halk gördü. Valimiz belediye başkanımız biz vekiller jandarma komutanımız burada elhamdülillah bizler buradayız bunlar son çırpınışlarını yaşıyorlar? ifadelerini kulandı

YER BULAMAYACAKLAR

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise "Darbe gecesi meydanda gelen valimize, belediye başkanımız ve jandarma komutanımıza teşekkür ederim. Kırıkkale halkı demokrasiye sahip çıktı. Paralel yapıya karşı bundan sonra işlemler daha hızlı yapılacak. Kırıkkale´de vatan hainleri kendilerine yer bulamayacak." diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK

FETÖ örgütüne mensup askerlerin darbe girişiminde bulunmasıyla birlikte başlayan süreç sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Meydanlara İnin´ sözünü dinleyen ve ellerine Türk bayrakları alan binlerce Kırıkkale halkı, Cumhuriyet Meydanı´nda buluştu.

YÖNETİCİLER MEYDANDA

Cumhuriyet Meydanı´ndaki kalabalığa, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları eşlik etti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı