Anahtar Kelimeler: Meydanda Avrupa protestosu!

Meydanda Avrupa protestosu!

Meydanda Avrupa protestosu!

Meydanda Avrupa protestosu!

Tepki gösterdiler

Kırıkkale`de Vatan Partisi üyesi grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda Avrupa Parlamentosunda alınan kararı protesto etti.

İhanet yaşanıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği önünde toplanan, bayrak ve çeşitli pankartlar taşıyan grup, slogan atarak, Cumhuriyet Meydanı`na kadar yürüdü. Grup adına konuşan Mahir Ulaş Demirkaya, "Ermeni soykırımı" yalanının tarih mevzusu ve özür dileme olayı olmayıp, siyasi olduğunu söyledi. Dünyada ve Türkiye`de yalanlarla, aldatmacalarla ve ihanetlerle karşı karşıya bulunduklarını ifade eden Demirkaya, şöyle konuştu:

Çıkar ilişkileri

"Türk milletinin canına kasteden emperyalizm ve onun yardakçıları, yüzyıllardır görev başındadır. Bugün milletimize, cumhuriyetimize, vatanımıza ve Türk milletine yöneltilen en büyük, en alçak yalanlardan birisinin, Ermeni soykırımı yalanının 100. yılındayız. Büyük Türk milleti, vatanını savunduğunu bilmektedir. Bu alçakça yalanı da Türkiye'nin dört bir yanında, Almanya'da ve Fransa'da emperyalistlerin yüzüne vurmaktadır. Yüz yıl önce yaşanan acılar bugüne kadar emperyalist devletlerin bölgedeki amaçları ve çıkarları doğrultusunda kullanılmaktadır."

İzin vermeyeceğiz

Hiçbir kuvvetin Türk milletini "soykırımcı ve katliamcı" ilan edemeyeceğini belirten Demirkaya, "Buna izin vermeyeceğiz. Türk milleti, şerefli geçmişe sahiptir ve devlet geleneği vardır. Türk milletinin soykırımlarla, katliamlarla işi yoktur. Hiçbir kuvvet. Türk milletine boyun eğdiremez" değerlendirmesinde bulundu. Grup, açıklamanın ardından bir süre slogan atarak dağıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false