Meydanda Çanakkale töreni yapıldı

Meydanda Çanakkale töreni yapıldı

Meydanda Çanakkale töreni yapıldı

100 yıllık gurur

18 Mart Şehitleri Anma Günü Cumhuriyet Meydanında ve Şehitlikte yapılan programlarla yapıldı. Şehitlikte yapılan programda şehit mezarlarına karanfil bırakılırken duygusal anlar yaşandı. Meydanda yapılan programda konuşan Yarbay Mehmet Eryavuz Çanakkale zaferinin dünya tarihinde büyük yeri olduğunu ve şehitlerin emanetini asla yere düşürmeyeceklerini söyledi

Duygusal anlar yaşandı

18 Mart Şehitleri Anma günü nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut, İl Müdürleri, İl genel meclis üye adayları, Vatan İçin Can Verenler Derneği yöneticileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği yöneticileri, askeri personel, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Programda Çelenkler Atatürk Anıtına sunuldu. Valilik çelengi Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanlığı çelengi Tuğgeneral Mehmet kaya, Belediye Başkanlığı çelengi Belediye başkanı Mehmet Saygılı, Vatan İçin Can verenler Derneği çelengi Dernek Başkanı Mümtaz Torun, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği  çelengi Rıfat Öcal tarafından Atatürk anıtına sunuldu.

Şehit yakınlarının gurur günü

Çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Yarbay Mehmet Eryavuz  18 Mart'ın şehit yakınlarının gurur günü olduğunu, vatanı için canlarını verenleri saygı ve minnetle bir kez daha andıkların söyledi. Eryavuz Çanakale savaşının başlangıcı ve savaşta yaşananları anlatarak Çanakkale Zaferi bir milletin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu gösterdiğini bir zaferdir. Bu zafer ayrıca Ulu Önder Atatürk'ün askeri dehasını ortaya koyduğu bir zaferdir. Mazisi büyük kahramanlıklarla dolu milletimizin bu kahramanlık destanlarını oluşmasında yer alan şehitlerimizi minnet şükranla bir kez daha anıyoruz. Ülkemizin savunması ve bölünmez bütünlüğü için can veren kara, hava, jandarma Türk silahlı kuvvetler personeli, Emniyet personeli, Kamu yöneticisi ve personeli, Öğretmen yakınlarının gurur günüdür bugün. Aziz şehitlerimiz hiç endişe etmeyin bize emanet ettiniz bayrak asla yere düşmeyecek, ülkemizin hür ve bağımsız kalması için bizde gerekeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Şehitlikte duygusal anlar

Cumhuriyet Meydanında yapılan programın ardından Kırıkkale şehitliğinde program düzenlendi. Programda saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması sırasında tören mangası tarafından üç el saygı atışı yapıldı. Askeri personel tarafından Şehitlik hakkında kısa bir bilgi verildi. 1967 yılında kurulan şehitliğin 1993 yılında belediye sınırları içine alındığını en son şehittin de 18 Aralık 2013 yılında Ankara'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın olduğu belirtildi. Kırıkkale Müftü yardımcısı Kemal Cengiz tarafından hatim duası yapıldı. Dua sonunda şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat mezarlıktaki şehit aileleri ile yakından ilgilenirken duygusal anlar yaşandı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false