Anahtar Kelimeler: MEYDANDAN ASKERE GİTTİ

MEYDANDAN ASKERE GİTTİ

MEYDANDAN ASKERE GİTTİ

MEYDANDAN ASKERE GİTTİ

Meydandan törenle uğurlandı

Kırıkkale´de darbe girişiminden sonra vatandaşlar, meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürüyor. Vatani görevini yerine getirmek üzere birliğine teslim olacağı öğrenilen Osman Ercan, Kırıkkale meydanında toplanan kalabalık arasında ellerine kına yıkılarak uğurlandı.

ASKERİN ELLERİNE KINA YAKTILAR

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı üzerine her yerde olduğu gibi Kırıkkale´de de vatandaşlar her gece meydanları doldurdu. Demokrasi nöbeti için meydana gelen vatandaşlar ilginç bir olayla karşılaştı. Arkadaşları ve ailesiyle birlikte demokrasi nöbetine gelen ve askere gidecek olan Osman Ercan´ın ellerine kına yakıldı.

KİMSE ARKAMDAN AĞLAMASIN

Dualar eşliğinde yakılan kına sonrasında mutlu ve gurur olduğunu dile getiren Ercan, ?Aileme söyledim. Şehit olursam kimse arkamdan ağlamasın. Bu vatana canımız feda. Allah başımızdaki büyüklerimize zeval vermesin? dedi. Anne Zeliha Ercan ise ?Vatana oğlumda kendim de feda olsun? diye konuştu. Bilecik´te vatani görevini yapacak olan Osman Ercan´ı arkadaşları omuzlarına alarak meydanda dolaştırdı. Ercan, daha sonra otomobile binerek Kırıkkale de şehir turu attı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli