Anahtar Kelimeler: Meyveyi don vurdu

Meyveyi don vurdu

Meyveyi don vurdu

Meyveyi don vurdu

Kayısı ve badem az olacak!

Kırıkkale'de önceki akşam yaşanan soğuklarla birlikte yüksek kesimlerdeki meyve ağaçlarına don vurdu. Özellikle kayısı ve badem ağaçları soğuktan zararg ördü.

Don olayı yaşandı

Don olayıyla birlikte bir programda Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'a ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya bilgi verdi. Çiçeklenme döneminde meyve türlerine göre değişmekle beraber çiçeklerin 0.6, küçük meyvelerin ise 0.5 santigrat derecenin altındaki hava sıcaklıklarında zarar görmeye başladığını bildiren Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, "Don zararının şiddetine, düşük sıcaklığın derecesi kadar bu ortamda kalış süresi de etkilidir. Nisan ayının başlarında ve yüksek kesimlerde yağan kar ve devamında sıcaklıkların bölgelere göre değişmekle beraber sıfırın altına, eksi 10'lara varan derecelere düşmesiyle birlikte yaşanan dondan kayısı, elma, kiraz, vişne, erik ve badem ağaçlarını don vurdu. Dondan tek etkilenmeyen ceviz oldu” dedi.

Kıyısılar kötü etkilendi

Dondan etkilenen Mustafa Aslan, Kırıkkale'de de özellikle kayısı ağaçlarını don vurmuş durumda. Çiçek açan ve kayısıları olgunlaşmaya başlayan ağaçların neredeyse tamamında soğuk hava etkili oldu. Kayısı rekoltesinin bu sene sıfıra yakın olması bekleniyor. Çiftçinin içinde bulunduğu bu durum nedeniyle afet ilan edilmesi ve afet zararının tespiti ve giderilmesi için çalışma yapılması gerekir” dedi. Kırıkkale'de kayısı ile birlikte kısmen badem ve erik ağaçları da dondan etkilendi. 



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu