Anahtar Kelimeler: Mezarlığı bastı

Mezarlığı su bastı!

Mezarlığı su bastı!

Mezarlığı su bastı!

REZALET?!

Kırıkkale Belediyesi´nin bakımını ihmal ettiği ana su şebekesine ait boru patladı ve Yahşihan Mezarlığındaki çok sayıda mezar tahrip oldu. Mezarlığı tam anlamıyla sel götürdü.

HER YER SU VE ÇAMUR OLDU

Daha önce de birkaç bu tür arızanın yaşandığı bölgede Belediye´nin ihmali nedeniyle ana su şebekesine ait boru patladı. Mezarlık bir anda sularla dolmaya başladı. Uzun süre akan suyun sebep olduğu güç nedeniyle mezarlar tahrip oldu. Mezarlık sularla dolarken, şiddeti yüksen olan su akışı nedeniyle de kimi mezarların kırıldığı, hatta ağaçlar ve bitkilerin de büyük zarar gördüğü gözlendi. Mezarlık adeta çamur deryasına döndü. Kimi alanlar sular altında kaldı. Mezarların sular altında kalmasına vatandaşlar ve mezarlıkta yakınları defin halde olanlar büyük tepki gösterdiler.

ÖLÜYE KARŞI SAYGISIZLIK

Mezarlığın çamurdan geçilemez hale geldiği görülüyor. Ancak mezarlıkta ne temizlik çalışması var ne de suyla dolan mezarlık alanlarında su boşaltma çalışması. Durumu gören mezar sahipleri olay yerine gelerek Belediye´ye tepki gösterdi. En azından suyla dolan alanlardaki suyun boşaltılabileceği, çamur deryasına dönen alanların da temizlenebileceği belirtildi. Bazı yerlerde kemiklerin suya kapılarak sağa sola savrulduğu gözlendi. Yaşanan manzaranın ölüye karşı büyük saygısızlık olduğu ifade edildi. Bu arada Belediye ise sosyal medyadan çağrı yaparak vatandaşların suyu idareli kullanmalarını istedi. Buna sebep olarak da ana boruda patlama meydana geldiği ve arızanın giderilmeye çalışıldığı vurgulandı. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli