Anahtar Kelimeler: Listesi Tamam

MHP Listesi Tamam!

MHP Listesi Tamam!

Liste Belirlendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 24 Haziran´da aday göstereceği milletvikili listesini tamamladı. Son dakika haberlerine MHP 27. Dönem milletvekili aday listesini belirledi.

 

LİSTE ÇALIŞMASI TAMAM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 24 Haziran´da aday göstereceği milletvikili listesini tamamladı. Son dakika haberlerine MHP 27. Dönem milletvekili aday listesini belirledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli´nin teklifiyle gündeme gelen ve hükümetin de aldığı karar neticesinde Türkiye 24 Haziran´da sandık başına gidiyor. Partiler bir yandan seçim çalışmalarını yürütürken diğer yandan da 24 Haziran seçimleri için 27.dönem milletvekili aday listelerini hazırlamak için harıl harıl çalışıyor. Son dakika gelen bilgilere göre MHP 27. Dönem milletvekili aday listesini tamamladı. Komisyonca tamamlanan bin 815 adaydan 89´unun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı, kadına şiddet, dolandırıcılık gibi nedenlerden listeye alınmadığı öğrenildi.

 

TİTİZ ÇALIŞMA YAPILDI

Milletvekili aday listesini hazırlama konusunda erken davranan parti MHPoldu. MHP milletvekili aday listesine son seklini verdi. MHP, partiye başvuran aday adaylarını her yönüyle incelemeye aldı. 21 Mayıs´ta Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulacak milletvekili aday listesinde FETÖ üyeleri, yasa dışı eylemlerde bulunanlar, yüz kızartıcı bir suçu veya sabıkası olanların yer almaması için adaylar inceleme altına alındı. Bu kapsamda MHP aday belirleme konusunda ince eleyip sıkı dokudu.

 

İŞTE O ÜÇ İSİM

MHP´nin Kırıkkale listesi beklendiği gibi oldu. Halil Öztürk birinci sırada yer aldı. İkinci sırada Murat Abalı, üçüncü sırada ise Ömer Dedebali yer aldı. Ötürk, MHP Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Abalı, Merkez İlçe Başkanı seçilmişti. Dedebali ise tıp doktoru olarak görev yapıyordu. Bu üç isim listede yer aldı. Listeye ise giremeyen en önemli isim Seyit Ahmet Göçer oldu.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu