Anahtar Kelimeler: Genel Merkeze FETÖ raporu

MHP´den Genel Merkeze FETÖ raporu

MHP´den Genel Merkeze FETÖ raporu

MHP´den Genel Merkeze FETÖ raporu

Yüzlerce kişiyi dinlediler

Partiye gelenlerin

hepsini tek tek incelediler!

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı, FETÖ mağduru olarak tanımlanan kişileri dinledi ve bunların durumunu bir rapor halinde Genel Merkeze ileti.

MHP ÇALIŞMA YAPTI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir çok memur FETÖ terör örgütü üyesi olduğu için önce gözaltına alındı ardından ise tutuklandı. Serbest bırakılanlar ve gözaltına alınmaları muhtemelen olanlar için MHP bir dinleme ve izleme çalışması başlattı. MHP Kırıkkale İl Başkanlığı üç hafta boyunca kendilerinin mağdur olduğunu söyleyen bir çok kişiyi dinledi ve bunların durumunu bir rapor halinde partinin genel merkezine sundu.

ÜÇ HAFTA SÜRDÜ

Üç hafta boyunca Cumartesi ve Pazar günleri aralarında öğretmen, polis memuru, sağlık personeli ve normal memur olan bir çok kişinin dinlendiği bildirildi. İlk haftadan itibaren  255 kişi partinin il başkanlığına gelerek durumlarını anlattı. İl Başkanı Erdal Baloğlu başkanlığındaki komisyona açıklamalarda bulunarak durumlarını izah etmeye, FETÖ ile ya bağlantılarının olmadığını ispata ya da mağdur olduklarını belgelemeye çalıştılar.

RAPOR HAZIRLANDI

Baloğlu, kendilerine gelenlerin örgüte yakın sendika, işletme, dernek, STK ve bankalarla olan bağlantılarının araştırıldığını, içlerinde gerçekten mağdur olanlar olduğu gibi, durumlarını izah emekte zorlananlar da olduğunu söyledi.  Baloğlu, konuyla ilgili çalışmayı rapor haline getirip genel merkeze sunduklarını, genel merkezin de durumu inceleyip AK Parti Genel Başkanlığına raporu teslim edeceğini ifade etti.

GENEL MERKEZE DESTEK

Çalışmanın detayları konusunda bilgi veren Erdal Baloğlu, ?Bu çalışmayı aslında genel merkezimiz yapıyor. Genel merkezimizin yünü azaltmak için biz de böyle bir çalışma yürüttük. Parti içinde komisyon oluşturduk. Ülkü Ocakları, Türk Eğitim Sen, il, ilçe ve belde başkanlarımızdan oluşan bir komisyon kurduk. Bize mağdur olarak gelen arkadaşlarımızı çeşitli yöntemler ile araştırdık.

MEMUR VE İŞÇİLERG ELDİ

Tabii biz istihbaratçı değiliz, istihbarat da yapmıyoruz. Bizlere gelenler memur veya işçilerdi. Bir takım çalışmalar yaptık. Samimiyetine inandığımız kişileri not ettik. Bütün çalışmaları tamamladıktan sonra da bunu rapor haline getirip genel merkezimize bildirdik. Onlarda AK Partinin konuyla ilgili genel başkan yardımcısına ve ilgili yerlere durumu bildirecekler? diye konuştu.

ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Erdal Baloğlu, tamamlanan çalışma konusunda ise şunları söyledi: ?13 Ağustos tarihinden itibaren Fetö ile ilgisi olmadığı halde mağdur olan vatandaşların problemlerine çözüm bulmak amacı ile İl, ilçe ve bağlı teşkilatlar ile oluşturduğumuz komisyon görevini 30 Ağustos tarihi itibari ile tamamlamış bulunmaktadır.

GÖRÜŞMELER YAPILDI

Bu süreçte yüzlerce vatandaşımız ile görüştük. Kişisel izlenimimiz her ne kadar mağdur olanlar olabileceği gibi, kafamızda soru işaretleri oluşturanların da olduğunu söylemek yanlış olmaz. Unutulmaması gereken bir nokta var ki bizler adalet teslim etme çabası yada merci değiliz. Tarafımıza tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettik. Kimsenin avukatlığını yapmak yada aklamak gibi bir amaçta gütmedik.

TEŞEKKÜR ETTİ

Vatanımıza toplu iğne ucu kadar da olsa kin ve fesatlık düşünen her türlü yapılanma ile mücadelede devletimizin yanında yer almaya sonuna kadar devam edeceğiz. Yüce Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Genel Merkezimizin yapmış olduğu çalışmalara katkı sağlamak amacı ile yapılan mesaide emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli