MHP iktidarı ile MPT dışarıda üretilmeyecek”

  MHP iktidarı ile MPT  dışarıda üretilmeyecek”

MHP iktidarı ile MPT dışarıda üretilmeyecek”

Fabrikayı ziyaret ettiler

MHP Milletvekili adayları Seyit Ahmet Göçer, Halil Öztürk ve Merih Karayol Silah Fabrikasını ziyaret ettiler. Ziyarette adaylar MHP iktidarında MKE'nin tekrar canlanacağını, Silah Fabrikası'nın ürettiği Milli Piyade Tüfeği'nin Kırıkkale dışında bir yerde üretilmesine izin vermeyeceklerini söylediler.

İşçileri ziyaret ettiler

MHP Milletvekili adayları sabah erken saatlerde MKE Silah Fabrikası'nda çalışan işçilere sürpriz yaptılar. Fabrika önüne gelen Milletvekili Adayları Seyit Ahmet Göçer, Halil Öztürk, Merih Karayol ve MHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Canöz işçilerle tek tek tokalaşarak iş yerlerine uğurladılar. İşçilerin büyük ilgi gösterdiği adaylar burada MKE konusunda önemli açıklamalarda bulundular.

Genel Müdürlük açıklaması

MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Seyit Ahmet Göçer MKE Genel Müdürlüğü'nün Kırıkkale'ye getirileceğini söyledi. Göçer, 12 yıllık süreçte MKE ile ilgili iktidarın hiçbir çalışma yapmadığını ileri sürdü. Göçer Benim babam da MKE Kurumu'na yıllarını verdi. Kırıkkale'de MKE'nin ekmeği kursağına girmemiş insan sayısı azdır. Üstelik MKE'nin ilk fabrikaları da burada kurulmuştur. Fabrikalarının hemen tamamı burada olmasına rağmen genel müdürlüğü Ankara'da olduğu için tüm zahmetini Kırıkkale çekerken vergi ve benzeri girdileri Ankara'ya gitmektedir. Onun için MHP iktidarında ilk işimiz MKE Kurumu Genel Müdürlüğünü Kırıkkale'ye getirmek olacak. Milletvekili seçilirsem bunun için mücadele edeceğim” dedi.

Başka yerde üretilmeyecek

İşçileri iş yerine uğurladıktan sonra Silah Fabrikası Müdürü makamına giderek Silah Fabrikası'nda üretilen Milli Piyade Tüfeğini inceleyen Milletvekili Adayları Seyit Ahmet Göçer ve Halil Öztürk, silahın MKE Silah Fabrikası'nda çalışanların alın teri olduğunu söylediler. Adaylar MPT üzerinde oynanan tüm oyunları MHP iktidarında ortadan kaldıracağız. Bu silahın Silah Fabrikasından başka bir yerde üretilmesine izin vermeyeceğiz. Bunu bir kez daha söylüyoruz” ifadesini kullandılar.

Peşkeş çektirmeyeceğiz”

MPT'nin seri üretiminin özel sektöre peşkeş çekilmeye çalışıldığına değinen MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Halil Öztürk, Süreci yakından takip ediyoruz. MPT'nin seri üretiminin Kırıkkale Silah Fabrikası'nda kalması ve kontrolün MKE'nin elinde olması için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda her daim işçi kardeşlerimin yanında olacağız. Birileri tamamen MKE işçisinin göz emeği el nurunu birilerine peşkeş çektirmeye çalışsa da biz MHP olarak Milli Piyade Tüfeğini peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false