Anahtar Kelimeler: Millet-Vekil buluşması

Millet-Vekil buluşması

Millet-Vekil buluşması

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Kırıkkale'de "Millet-Vekili Buluşmaları" programına katıldı.

 

PROGRAM DÜZENLENDİ

Kılıç, program kapsamında Kırıkkale Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kılıç, Saadet Partisi milletvekilleri olarak 81 ili ziyaret edeceklerini söyledi. Türkiye'nin kötü yönetildiğini öne süren Kılıç, "Türkiye mevcut durumundan ivedilikle el birliğiyle kurtulmak mecburiyetindedir. Milletimizin milli görüş ufkuna, devletin ise Saadet Partisi kadrolarınca yönetilmeye ihtiyacı var. Fikrimize ve partimize olan ihtiyaç zirve yapmıştır." dedi. Kılıç, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından parti olarak değerlendirmelerini yaptıklarını belirterek, milletin verdiği karara da saygı duyduklarını aktardı. 

 

AÇIKLAMALAR OLDU

Bir gazetecinin 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde ittifak yapıp yapmayacaklarını sorması üzerine Kılıç, "Saadet Partisi olarak tek başımıza seçimlere girme arzusundayız. Şu andaki çalışmalarımızı da bu anlayış üzerine gerçekleştiriyoruz. Ancak bazı lokal yerlerde dirsek teması yapabiliriz. Bunun dışında partimizin amblemi ve ismiyle bu seçimlerde yerimizi alacağız." diye konuştu. Türkiye’nin kötü yönetildiği, kötü yönetim eliyle ekonomisin çökertildiği üstüne de kamu kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiği bir eko-politik zemini uzun bir süredir yaşadık, yaşıyoruz.

 

KAMPLAŞMA VE KUTUPLAŞMA

Kılıç, “Kamplaşma ve kutuplaşmayı tercih eden, toplumsal dayanışma ve uzlaşmayı kendisinin sonu gören Ak Partinin yirmi yılı aşkın iktidarı sonrasında ülkeyi getirdiği nokta; devlet işleyişinde bozulma, fikir, erdem ve ahlak zemininde ise apaçık yozlaşmadır.   Türkiye, mevcut durumundan ivedilikle ve el birliğiyle kurtulmak mecburiyetindedir. Milletimizin Milli Görüş’ün ufkuna, devletin ise Saadet Partisi kadrolarınca yönetilmeye ihtiyacı var. Fikrimize ve partimize olan ihtiyaç, zirve yapmıştır. Bunu milletimize fert fert, anlatmak için sahadayız. Millet ile Vekilinin bir arada olacağı, sorun ile çözümün aynı anda gündeme geleceği Türkiye Buluşmalarımızla illerimizde, ilçelerimizde “Saadet Burada”  diyeceğiz. AK Parti ile ittifaka neden olumlu bakmadığımıza dair cevaplarımızı anlamamakta ısrar edenlerin artık bu ısrarlardan vazgeçeceklerini umuyoruz. Milletin ekmeğini küçülten, dertlerini büyüten, fakirin-fukaranın külfetini artıran, yandaşına servet aktaran icraatları kendisi için varlık gerekçesi gören bir partinin ne ortağı ne de destekçisi oluruz.”

 

ELEŞTİRİDEN ÇEKİNİYORLAR

Kılıç, “Yalanın diline yuva yaptığı siyasi öznelerin, cepleri talan semeresi ile dolu ekabirlerin, yandaş kayırma merkezine dönüşmüş partilerin devletin kadrolarından, milletin zihin kurgusundan uzaklaştırılması hedefleri; hepimizin ortak sefer görev emridir. İsrafın terk edildiği, insafın ise terkinin yasak edildiği bir Hükümet pratiği çıkar ortaya. Bizim için itibar adalettir. Bizim için itibar, milletin huzuru ve refahı için akıtılan terdir. İşte tam da bu yüzden, konuşmamızdan korkuyorlar. Milletle buluşmamızdan, milletin derdine kulak asmamızdan ürküyorlar.  Tam da bu yüzden Mecliste olmamızdan, grup kurmamızdan, soru sormamızdan, eleştiri yapmamızdan çekiniyorlar. 

 

İKTİDARA ELEŞTİRİLER

20 yılı aşan bir süreden sonra TBMM’de grup kurmamızdan, ses vermemizden, sözümüzün millet tarafında karşılık bulmasından rahatsızlar. Milletimizin rahatını artırmak için, refahını artırmak için, insanca yaşamasını sağlamak ve adil paylaşımı temin için rahatsız etmeye, itiraz etmeye, tepki vermeye, gerçekleri ifşa etmeye devam edeceğiz. Hükümet ilk üç aylık icraatlarıyla, millete verdiği sözü tutmayacağını, ekonomiyi düzeltemeyeceğini, yandaşa kıyak düzeninden vazgeçmeyeceğini, dış politika kulvarında ilkeli ve şahsiyetli duruş sergilemeyeceğini itiraf etti. Bu, aynı zamanda Saadet Partisi olarak ortaya koyduğumuz eleştirilerin, tespitlerin ve nihayet siyasi  kulvara ilişkin tercihlerin doğruluğuna ispatladı. “



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı