Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim’de neler oluyor?

Milli Eğitim'de neler oluyor?

Milli Eğitim

Milli Eğitim'de neler oluyor?

Kurum'da artık her şey aksıyor!

Müdür bey nedir bunlar?

Kurumda SKANDAL hiç bitmiyor!

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Hacı Ali Okur'dan sonra yaşanmaya başlayan aksaklıklar artarak devam ediyor. Milli Eğitim'deki sıkıntılar ve sorunlar tepki çekiyor.

Çetin ile başladı her şey!

Kırıkkale'de eğitimin durumu hep tartışma konusu olmuştur. Son birkaç yılda Önce Mehmet Peker, ardından da Hacı Ali Okur ile kurum toparlanmaya başladı. Ancak Okur görevden alındıktan sonra yerinen atanan İsmail Çetin ile sorunlar tekrar baş göstermeye başladı. Önce şube müdürleri değiştirildi. Adından okul müdürlerine yönelik operasyonlar yapıldı. Bu değişiklikler okullarda ve kurum içinde sorunlara yol açtı.

Skandal bir iddia!

Okulların başarısı tartışılır duruma geldi. Eğitim camiasında huzurlu bir çalışma ortamı kalmadığı bildiriliyor. Sendikalar bu duruma sürekli tepki gösteriyorlar. Şimdi de okul müdürlerine yönelik bir başka çalışma yürütüldüğü haberleri geliyor. Bunun da 7 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler için yürütülen bir çalışma olduğu ileri sürülüyor. Okul müdürlerinin iktidar için okullara kurulacak sandıklara sahip çıkmasının istendiği iddia ediliyor. Bu amaçla müdürler ile toplantılar yapıldığı konuşuluyor.

Çetin, açıklama yap!

İl Müdürü İsmail Çetin'e bu konuda büyük tepki var. İktidara yakın bir sendika aracılığıyla bunun yapıldığı öne sürülüyor. Bunun doğru olup olmadığının İl Müdürü Çetin tarafından açıklanması isteniyor. Ancak Çetin'in daha önceki hiçbir olaya tepki göstermediği gibi buna da bir açıklama yapması beklenmiyor. Çetin ile birlikte Kırıkkale'de eğitimin tam anlamıyla yerlerde sürünmeye başladığı ve ideolojik bir hale geldiği vurgulanıyor.

Tabletler ne oldu?

Kurumla ilgili diğer skandallar ise okullara tablet bilgisayar dağıtımı ve burslar konusunda. Tablet dağıtımının durduğu söyleniyor. Şu anda bu projenin yürütülmediği ileri sürülüyor. Tabletlerin akıbeti merak ediliyor ve Çetin'in bu konuda da açıklama yapması isteniyor. Öte yandan okullardaki akıllı tahtaların da bozulduğu ve çalışmadığı belirtiliyor. Diğer skandal ise burslar konusunda. DPY bursları bu ayın başında ödenmeliydi. Ancak aradan neredeyse bir ay geçtiği halde bursların akıbetinden haber yok.

Çetin'e tepki gösterilecek!

Bir çok veli ve öğrenci dağıtılmayan tabletler, bozulan akıllı tahtalar ve bursları merak ediyor. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'in bu konuda ya bir girişimde bulunması veya açıklama yapması isteniyor. Bir çok konuda tepki gösterilmesine rağmen Çetin'in sessiz kalması da ayrıca tepki çekiyor. Bazı sendikalar ve öğretmenler ile veliler Çetin'e yönelik protesto açıklamasında bulunacak ve eylem yapacaklar. Çetin'in duyarsızlığı ve kurumun bozulan yapısı nedeniyle kurum önüne siyah çelenk bırakılacak.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu