Anahtar Kelimeler: Minibüs zammına tepki

Minibüs zammına tepki

Minibüs zammına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, iki ay içerisinde ikinci kez gelen şehir içi ulaşım zammına tepki gösterdi.

TEPKİ AÇIKLAMASI

Şehir içi ulaşımda iki arayla yapılan ikici zam vatandaşın tepkisine neden oldu. Temmuz ayında yapılan zam ile şehir içi minibüs fiyatı öğrenci 7 lira 50 kuruş tam ise 8 lira olmuştu. Belediye halk otobüslerinde ise öğrenci 5 lira tam ise 6 lira 50 kuruş olarak açıklanmıştı. Temmuz ayında yapılan zamların üzerinden henüz iki ay geçmişti ki ulaşım fiyatlarına bir zam daha yapıldı. Yeni zamlarla birlikte minibüs fiyatları 10 Lira olurken tam kişi bilet fiyatı ise 11 lira oldu. Belediye Halk Otobüslerinde ise yeni fiyatlar öğrenci 8 Lira, tam 10 lira olarak belirlendi. Yapılan zamlara vatandaşlar tepki gösterirken, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık akaryakıta yapılan zamları eleştirdi. Kızık akaryakıta zamlar hem minibüs esnafımızı yoruyor hem vatandaşımızın sırtına yük oluyor diyerek hükümeti eleştirdi.

 

NAS NE OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık Açıklamalarda bulunarak “Ak Parti hükümetinin ekonomi politikaları vatandaşlarımızın refah alanını sürekli kısıtlıyor, devletimizi büyük bir buhrana sürüklüyor. Nas’ı nereye koyacağız politikasından dönem hükümet Süpermen edalarıyla getirdikleri Mehmet Şimşek’in politikalarıyla Ak Partinin bütün günahları vatandaşın sırtına yükleniyor. Özellikle enerji ve akaryakıta yapılan zamlar her ürüne zam gelmesine sebep olurken, ulaşım giderlerini de aşırı etkiliyor. Daha üç yıl önce insanların ev kirası 600 lira iken bugün yalnıza bir kişinin dolmuşla işten eve evden işe gelmesinin maliyeti 600 lira oldu. Vatandaşın sırtına yüklenen yükleri artık insanımız taşıyamaz oldu” dedi.

 

SIRTIMIZDAN İNİN

Yapılan zamlardan esnafında etkilendiğini belirten Kızık “Esnafımız da zor durumda. Özellikle seyahat ve nakliye esnafımız akaryakıt zamlarından kötü etkilenmekte. Zam yapmayı onlarda istemiyorlar ancak Ak Parti hükümetinin ülkemizi getirdiği durum ortada. Her yolu deneyen hükümet enflasyonu durduramıyor, Türk Lirasının değerini artıramıyor. Faizi düşük tutup yatırımcı sayısını artıracağız, üretim artacak enflasyon düşecek dediler olmadı. Şimdi faiz artırımı yaparak enflasyonu durdurmaya çalışıyorlar. Süper kahraman Mehmet Şimşek’in şimşeği insanımızın üzerine düşüyor. Dünya ekonomi politikalarından uzak, yaptım oldu anlayışıyla, bütün akademik verilerle çelişen bu ekonomi politikası Türkiye’yi uçurumun kenarına itiyor. Ak Parti hükümeti artık insanımızın sırtından insin” ifadelerini kullandı.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu