MKE çalışanlarının durumunu anlattı

MKE çalışanlarının durumunu anlattı

MKE çalışanlarının durumunu anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerine söz alarak, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurum çalışanlarının sorunlarını dile getirerek, çözüm talebinden bulundu.

YENİ YATIRIMLAR GELMELİ

MHP´li Öztürk komisyonda yaptığı konuşmada Kırıkkale´nin Orta Anadolu´nun yıldızı olabilmesi için pozitif ayrımcılık beklediğini belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin yatırımcılar açısından cazibe merkezi haline gelebilmesi için Bakanlığınızın girişimlerde bulunması, savunma sanayi ve Ar-Ge faaliyetleri projelerinde Kırıkkale´nin önceliklendirilmesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu´nun (MKEK) daha etkin kullanılması konularında Kırıkkale Milletvekili olarak yardımlarınızı beklemekteyiz. Kırıkkale´nin hem savunma sektöründe, hem de petrol ve ürünleri sanayiinde gerekli alt yapısı vardır. Şimdi mevcut bu alt yapıyı modernleştirecek yatırımlarla, geliştirecek projelere ihtiyacı vardır. Bu bakımdan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü´nün ihtiyacı olan modernizasyon ve geliştirme faaliyetlerine öncelik verilmelidir. Savunma Sanayi Başkanlığı´nın uluslararası anlaşmalarında Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ilişkilendirilmeli ve yeni projelere çözüm ortağı olarak dahil edilmelidir.? dedi.

BAKANLIĞIN GÜNDEMİNE GİRDİ

Komisyon üyeleri tarafından büyük bir ilgiyle dinlenen MHP´li Öztürk, konuşmasının dikkat çekici bölümünü MKEK çalışanlarının sorunlarına ayırdı. Öztürk; ?Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanları, mevcut sorunları hakkında sizlerden müjdeli haberler beklemektedir. Bu bağlamda; halen kadroya geçemeyen çalışanlarımız mevcut olup, kadroya geçmeyi beklemektedirler. Startejik kurum olmasına rağmen KİT´ler içerisinde en düşük ücret seviyesi MKE´dir. Bu bakımdan ücret politikasının gözden geçirilerek, diğer KİT´ler seviyesine getirilmelidir. Sağlık sorunları nedeniyle Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrolarına geçirilen koruma güvenlik görevlileri mağduriyet yaşamaktadır. Bu arkadaşlarımızın yardımcı hizmetler sınıfı yerine,  memuriyet kadrolarına atanarak mağduriyetlerinin giderilmesi önem taşımaktadır. Yine görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları uzun süreden bu yana fabrikalarda yapılmamaktadır. Bu sınavların biran önce yapılması fabrikalarda moral ve motivasyonu artıracaktır. Vekaleten görev yapan çok sayıda personel bulunmaktadır, bu vekaleten görevlerin biran önce asalete çevrilmesi gerekmektedir. Tayin, ücret skalalarında ve terfilerde hakkaniyet, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile yıpranma hakkı beklemektedirler.? diyerek,  Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarının sorunlarının çözümüne yönelik Bakanlığın ve Genel Müdürlüğün biran önce adım atmasını istedi.

BAKAN AKAR CEVAPLADI

MHP´li Öztürk´ün bu sözlerinden sonra Milli Savunma Bakan Hulusi Akar MKE´nin özelleştirilmeyeceğini ve modernize edileceğinin müjdesini verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "MKE´nin özelleştirilmesi söz konusu değil. Özel sektör nasıl çalışıyorsa, benzer bir yöntemle modernize edilecek. En kısa zamanda Makina Kimya tanıyamayacağınız bir hâle gelecek. Kadro meselesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde biran önce sonuçlandırılacaktır. Silah fabrikasının bugün itibarıyla, 2020 yılı için, 148 milyon Türk lirası kesinleşmiş siparişi bulunmaktadır. Görüşmeleri devam eden, sözleşmesi yapılacak olanlarla beraber bu rakam 300 milyon TL´ye çıkacaktır. " dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli