Anahtar Kelimeler: şehitleri unutulmadı

MKE şehitleri unutulmadı

MKE şehitleri unutulmadı

MKE şehitleri unutulmadı

 

MKE Mühimmat Fabrikası´nın İmla İşletmesi TNT atölyesinde 3 Temmuz 1997´de meydana gelen ve 2´si çocuk 4 kişinin öldüğü patlamanın 22´inci yıl dönümünde hayatını kaybedenler, Şehitlik Mezarlığı´nda anıldılar.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar eşliğinde hayatını kaybedenler ve mezarlıkta bulunan bütün şehitler dualarla anıldı.Anma törenine Mühimmat Fabrikası Müdürü Selahattin Adil Kılıçkaya, MKE destek tesisleri müdürü Mustafa Çuvaloğlu Türk Metal Sendikası şube başkanı Murat Demirbaş, sendika yönetimi ve MKE çalışanları katıldı. 22 yıl geçmesine rağmen acının aynı olduğuna dikkat çeken Mühimmat Fabrikası Müdürü Selahattin Adil Kılıçkaya, ?3 Temmuz 1997 yılındaki patlamada şehit olan işçimiz İsmet Altınışık´ı anmak üzere ruhuna dua okumak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu 3 Temmuz 1997 yılındaki patlamayı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızın bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Umarım ki bundan sonra böyle kazalar inşallah bir daha yaşanmaz.  Uzun yıllar kazasız, belasız çalışma dileriz.?

ALLAH´TAN RAHMET DİLEDİ

Türk Metal Sendikası şube başkanı Murat Demirbaş ise, ?Yaşanan bu talihsiz olayın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen unutmadık, unutturmayacağız. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum? dedi. Demirbaş, bu 3 Temmuz´daki patlama, şehit ve gazilerin yanında Türkiye´nin adeta kalbinin durduğunu söyledi. Demirbaş, " Biz bu faciayı unutmamak üzere her yıl olduğu gibi bu yılda patlamada şehit olan İsmet Altınışık´ı mezarı başında anma töreni gerçekleştiriyoruz. Unutmadık, Unutmayacağımda. Allah ülkemizi bunun gibi acıları yaşatmasın. İsmet ağabeyimize de Allah´tan rahmet diliyor, kederli ailesine de baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı