Anahtar Kelimeler: sektörde öncüdür

MKE sektörde öncüdür

MKE sektörde öncüdür

MKE sektörde öncüdür

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; TBMM’de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yazılı soru önergesi vererek, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) mevcut devam eden modernizasyon projeleri ve 2021 yılı yatırımlarını sordu.

 

 

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yazılı önergesi hakkında TBMM’de açıklama yapan MHP’li Öztürk; “Ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik olarak Türk Silâhlı Kuvvetlerimizin, silâh ve mühimmatının önemli bir bölümünü yıllardır karşılayan MKE, aynı zamanda demir-çelik, kimya ve makina ile sağlık alanındaki imalatlarıyla, bu sektörlere öncülük etmekte, ülkemiz sanayisinin ve ekonomisinin gelişimine de katkı sağlamaktadır. Kırıkkale Milletvekili olarak; MKE çalışanlarımızın sorun ve talepleri kadar, MKE’nin yatırım ve devam eden projelerini de yakından takip etmekteyim. Bu projelerin biran önce bitirilerek, hizmete alınmasını çok önemsemekteyiz. Bu kapsamda; Milli Savunma Bakanımıza TBMM’de, MKE’nin yatırım ve yeni projeleri hakkında yazılı soru önergesi vermiş bulunmaktayım.” diyerek, Kırıkkale’nin özellikle kamu yatırımlarının artırılmasını önemsediğini vurguladı.

 

MODERNİZASYON SORUSU

Kırıkkale için yıllar itibariyle yatırım programlarını inceleyen MHP Millletvekili Halil Öztürk; “MKE’nin modernizasyon kapsamında yürütmüş olduğu çok sayıda projelerinden biri olan ‘küresel barut üretimi modernizasyonu’ 2015 yılında başlamıştır. Bu projenin hangi aşamada olduğu ve ne kadarlık bir yatırım yapıldığını, tam kapasite ne zaman çalışacağını yazılı soru önergemle öğrenmek istedim.” dedi.

 

OLEUM TESİSİ MODERNİZASYON

Yazılı soru önergesinde Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda üretilen Oleum tesislerinin kapasite artırımına da yer veren Öztürk; “ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda üretilen Oleum; Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılan havan sevk barutu, roket, uçak bombası gibi mühimmat ve patlayıcıların üretiminde kullanılmaktadır. 1961 yılında 20 ton üretim kapasiteli kurulan Oleum tesisi modernizasyon kapsamında yıllık 5000 ton kapasiteye ulaşacaktır. Bu bakımdan söz konusu bu yatırımın biran önce tamamlanarak, bitirilmesi ile belki de bu alanda ihracatçı konuma gelebileceğiz.” diyerek, MKE’nin her alanda önder ve girişimci ruhunu göstermekte olduğunu vurguladı.

 

YATIRIMLAR DİKKAT ÇEKİCİ

TBMM’deki açıklamasında; MKE’nin yatırımlarının dikkat çekici olduğunu belirten milletvekili Öztürk; “MKE’nin çok sayıda modernizasyon ve kapasite artırımı projelerinin devam ettiğini Yıllık Yatırım Programlarından görmekteyiz. Bu kapsamda yıllık kapasitesi 120 bin ton olacak şekilde projelendirilen yeni çelikhane yapım işinde sona yaklaşıldığını yine yıllık programlardan görmekteyiz. Diğer yandan kovan hattı yenilenmesi, patlayıcı depolarının iyileştirilmesi ve tapa üretim hattı yenilenmesi gibi hayati önem taşıyan projelerin 2021 yılı ödeneklerini de sormuş olduğum önergemde, MKE bünyesindeki fabrikalara 2021 yılında hangi modernizasyon ve iş güvenliği çalışmalarının da yapılacağını öğrenmek istedik. Yazılı soru önergemize verilecek cevaplar, bu konudaki net tarih ve bilgileri önümüze getirecektir. Gelecek cevapları da en kısa sürede paylaşacağımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

 

TALEPLER ÖNCELİKLİ OLMALI

TBMM’deki açıklamasında MKE çalışanlarının sorun ve taleplerine de değinen MHP’li Öztürk; “MKE bugünkü mevcut başarılı durumuna; özverili ve fedakâr çalışanlarının emekleriyle gelmiştir. MKE çalışanlarımız vatan savunması için ter döktüklerinin bilinciyle görev yapmakta ve çalışmış oldukları kurumun daha üst noktalara gelmesi için el birliğiyle görev yapmaktadırlar. Değişen güncel ekonomik ve sosyal şartlar, elbette her kurumda olabileceği gibi MKE’de de bir takım taleplerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu bakımdan işçi-memur gözetmeksizin MKE çalışanlarımızın, başta kadro,  ekonomik ve sosyal haklarında dile getirmiş oldukları talepleri değerlendirilmelidir. Onların çalışma motivasyonu önceliklendirilerek, beklentiler bu doğrultuda karşılanabilmelidir. “ diyerek, MKE’nin daha da güçlenmesi için her türlü katkıyı sunacağını ifade etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false