Anahtar Kelimeler: MKEK oluyor

MKEK AŞ oluyor!

MKEK AŞ oluyor!

MKEK AŞ oluyor!

Statüsü değişiyor

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) teslimatlarda yaşanan gecikmelerinin önüne geçebilmek, acil ihtiyaçları hızla karşılayabilmek amacıyla "stok sipariş sistemi" kurdu. Kurumun anonim şirket (AŞ) statüsüne geçmesine yönelik çalışmalarda sona gelindi.

GENEL MÜDÜR BİLGİ VERDİ

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu´nda MKEK´nin 2015-2016 yılı hesapları görüşüldü. MKEK Genel Müdürü Ahmet Taşkın, komisyonda yaptığı sunumda, kurumun, Altay tankı, obüs projeleri ve Milli Piyade Tüfeği üretiminde önemli sorumluluklar üstlendiğini söyledi. Önümüzdeki dönem için 7 gelişme ekseni belirlediklerini ifade eden Taşkın, bu kapsamda ülke ihtiyaçları ve karlılığı artırma doğrultusunda bir dizi adım atacaklarını belirtti.

2 MİLYARLIK CİRO BEKLENİYOR

Faaliyet sonuçlarına ilişkin bilgiler veren Taşkın, 2015´te 964 milyon lira satış, 192 milyon lira faaliyet karı, 47 milyon lira dönem karı; 2016´da 1,1 milyar lira satış, 209 milyon lira faaliyet karı, 1 milyon lira dönem karı; 2017´de 1,3 milyar lira satış, 280 milyon lira faaliyet karı, 4 milyon lira dönem karı elde ettiklerini bildirdi. Taşkın, son 2 yılda dönem karı rakamlarının, Ar-Ge projeleri ve kurumun yenilenmesine yönelik teknolojik yatırımlarına karşılık ayrılmasından dolayı düşük göründüğünü söyledi. Ahmet Taşkın, bu yıl ise 2 milyar liranın üzerinde ciro beklediklerini ifade etti.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli