Anahtar Kelimeler: Motordan heykel çıktı

Motordan heykel çıktı

Motordan  heykel  çıktı

Kırıkkale'de polislerce durdurulan otomobilin motor kısmına gizlenmiş kadın ve çocuk figürlü heykel ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.

İLGİNÇ BİR VAKA

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet suçunu önlemeye yönelik çalışma kapsamda, Tokat'tan kente geldiği öğrenilen bir otomobili Kırıkkale-Ankara kara yolundaki uygulama noktasında durdurdu. Araçtaki Y.D, M.D, F.P, A.Y. ve R.K'nin yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda herhangi bir aranmalarının olmadığı tespit edildi. Araçta yapılan aramada ise motor kısmında beze sarılmış halde, tarihi eser olduğu değerlendirilen kadın ve çocuk figürlü heykel ile diz üstü bilgisayar, voltmetre dedektör başlığı ve inverter ele geçirildi. Araçta bulunan heykelin kendisine ait olduğunu beyan eden ve gözaltına alınan M.D. hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

KAÇAK CEP VAKASI

Öte Yandan Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan saha ve analiz çalışmaları neticesinde; Y.U isimli şahsın işyerinde yapılan denetimde, 7 adet cep telefonu ele geçirildi. Şüpheli şahıs hakkında 5607 ve 5809 SKM suçu kapsamında adli tahkikat başlatıldı.  M.Ü isimli şahsın aracında yapılan denetimde, 10000 adet bandrolsüz dolu makaron ele geçirildi. Şüpheli şahıs hakkında 5607 SKM suçu kapsamında adli tahkikat başlatıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu