Anahtar Kelimeler: NATO testinden başarı geçti

MPT, 42 NATO testinden başarı ile geçti

MPT, 42 NATO testinden başarı ile geçti

MPT, 42 NATO testinden başarı ile geçti

Kırıkkale için önemli gelişme

Tamamen yerli tasarım olan ve Makine Kimya Endüstri Kurumu Kırıkkale Silah Fabrikasında üretildikten sonra test aşamasını başarıyla tamamlayan Milli Piyade Tüfeği MPT-76´ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğu bildirildi

600 METRE ETKİLİ MENZİL

Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki 500 bin G-3 piyade tüfeğinin yerini alan olan ve

tamamı yerli tasarım olan ve MPT-76`ya iki ülke talip oldu. Dakikada 650 mermi atma kabiliyetine sahip tüfek 4.1 kilogramağırlığında 600 metre etkili menzile sahip. Tamamen Türk mühendislerin tasarımı olan tüfek, askeri kuvvetlerimize de büyük katkı sağladı.

BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Anadolu Ajansı´nın haberine göre Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen milli piyade tüfeği MPT-76´ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğu bildirildi.  Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi kapsamında Tekirdağ´da tanıtımı yapılan silaha büyük ilgi gösterildi.

KESKİN NİŞANCI BORA-12

MKEK Silah Fabrikası Üretim Şefi Mehmet Demirel, yaptığı açıklamada, milli silahları gururla tanıttıklarını, en çok ilgiyi Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) yeni piyade tüfeği MPT-76 ile keskin nişancı tüfeği Bora 12´nin gördüğünü söyledi. Geçmişte ordunun kullandığı G3 piyade tüfeğiyle ilgili yapılacak değişiklikleri Almanya´ya bildirmek zorunda olan bir ülkeden, kendi milli silahlarını üreten bir ülke konumuna gelindiğini ifade etti.

TSK´NIN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Demirel, ?MPT-76´ya aşırı derecede talep var, en büyük talep de ABD´den. Bunun yanında Azerbaycan gibi ordusunu bununla donatmak isteyen birçok ülke var, Şili de bunlardan biri. Tabii ki bizim kuruluş felsefemiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bize vermiş olduğu felsefe, TSK´nın gerekli olan silah ihtiyacını karşılamaktır. Birinci önceliğimiz her zaman TSK´dır.? diye konuştu.



  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı